Zirņu biezzupa ar selerijām un burkāniem

Sastāvdaļas (8 porcijām)

  • 400 g šķelto zirņu
  • 5 seleriju kāti
  • 3–4 burkāni
  • melnie pipari un sāls pēc garšas

 

Pagatavošana

Šķeltos zirņus izmērcē. Vislabāk ielikt mērcēties aukstā ūdenī uz nakti, bet var arī apliet ar verdošu ūdeni un atstāt uz pāris stundām.  Izmērcētos zirņus nokāš, liek katlā ar 3 litriem ūdens un vāra. Aptuveni pēc 20 minūtēm, kad zirņi kļuvuši mīksti, pievieno sagrieztus seleriju kātus un burkānus, piparus, sāli un turpina vārīt, līdz zirņi izšķīduši. Zupas vārīšana aizņem aptuveni  40 minūtes.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *