Ābolu-banānu mafini

Ābolu-banānu mafini

Ābolu-banānu mafini derēs drēgniem ziemas vakariem vai gariem brīvdienu rītiem – mafini, pēc kuriem jauki smaržos visa māja.

Sastāvdaļas

  • 2 sarkani āboli
  • 3 nogatavojušies banāni
  • 3 1⁄2 ēdamkarotes augu piena
  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 230 g speltas vai parastu miltu
  • 200 g brūnā cukura
  • 1 tējkarote cepamās sodas
  • 1⁄2 tējkarotes cepamā pulvera
  • Šķipsniņa kanēļa
  • Pēc izvēles: valrieksti vai jebkuri citi rieksti

Pagatavošana

  1. Ieslēdz krāsni uz 180 grādiem.
  2. Pirmajā traukā ar dakšu saspiež banānus un tiem pievieno augu pienu un izkausētu kokosriektu eļļu.
  3. Otrā traukā samaisa visas atlikušās sastāvdaļas, izņemot ābolus.
  4. Pirmā un otrā trauka sastāvdaļas maisa kopā līdz iegūst vienabīgu masu.
  5. Sagriež ābolus mazos kubiciņos un pievieno mīklai (atstājot apmēram pus ābolu dekorēšanai).
  6. Aptuveni divas ēdamkarotes mīklas ieliek katrā formiņā un izdekorē ar atlikušajiem ābolu kubiciņiem.
  7. Liek krāsnī cepties uz 25-30 minūtēm.

Recepte adaptēta no Deliciously Ella. Gatavoja Rūta Kozlovska.

Garšoja ābolu-banānu mafini? Izbaudi arī ābolu drumstalu rausi!

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

1 domas par “Ābolu-banānu mafini

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *