Ābolu-banānu mafini derēs drēgniem ziemas vakariem vai gariem brīvdienu rītiem – mafini, pēc kuriem jauki smaržos visa māja.
Sastāvdaļas
- 2 sarkani āboli
- 3 nogatavojušies banāni
- 3 1⁄2 ēdamkarotes augu piena
- 3 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
- 230 g speltas vai parastu miltu
- 200 g brūnā cukura
- 1 tējkarote cepamās sodas
- 1⁄2 tējkarotes cepamā pulvera
- Šķipsniņa kanēļa
- Pēc izvēles: valrieksti vai jebkuri citi rieksti
Pagatavošana
- Ieslēdz krāsni uz 180 grādiem.
- Pirmajā traukā ar dakšu saspiež banānus un tiem pievieno augu pienu un izkausētu kokosriektu eļļu.
- Otrā traukā samaisa visas atlikušās sastāvdaļas, izņemot ābolus.
- Pirmā un otrā trauka sastāvdaļas maisa kopā līdz iegūst vienabīgu masu.
- Sagriež ābolus mazos kubiciņos un pievieno mīklai (atstājot apmēram pus ābolu dekorēšanai).
- Aptuveni divas ēdamkarotes mīklas ieliek katrā formiņā un izdekorē ar atlikušajiem ābolu kubiciņiem.
- Liek krāsnī cepties uz 25-30 minūtēm.
Recepte adaptēta no Deliciously Ella. Gatavoja Rūta Kozlovska.
Garšoja ābolu-banānu mafini? Izbaudi arī ābolu drumstalu rausi!
1 domas par “Ābolu-banānu mafini”
Cepu vispar pirmo reizi mafinus un sanaca ljooti gardi, paldies par recepti ?