Kēksi un mafiniReceptesSalāti

Ābolu drumstalu rausis

Ļoti viegli pagatavojams un gards ābolu drumstalu rausis. Derēs brīžos, kad kārojas kas salds.

Sastāvdaļas pamatnei:

  • Kviešu milti (130 g)
  • Cukurs (80 g)
  • Augu piens (120ml)
  • Vaniļas cukurs (1 ēd.k.)
  • Sāls (1/2 tējk.)
  • Cepampulveris (2 tējk.)
  • Eļļa (2 ēd.k.)

Sastāvdaļas pildījumam:

  • Āboli (3-4 vidēja izmēra)
  • Cukurs (2 ēd.k.)
  • Kanēlis (2 t.k.)

Sastāvdaļas drupačām:

  • Margarīns (70 g)
  • Auzas (50 g)
  • Cukurs (50 g)
  • Kviešu milti (70 g)

Process:

  1. Pamatnes sagatavošana: saujauc kopā visas sausās sastāvdaļas un pamazām pievieno augu pienu. Kā pēdējo pievieno eļļu.
  2. Klāj pannā uz cepampapīra, kas ieziests ar eļļu un izlīdzini vienmerīgā kārtā.
  3. Nomizo ābolus un sagriez tos smalkākos gabaliņos, pievieno cukuru, kanēli un samaisi.
  4. Vienmērīgi izkaisi ābolus uz pamatnes.
  5. Sagatavo drupačas:
  6. Vispirms sajauc kopā auzu pārslas, miltus un cukuru, tad pievieno margarīnu to kārtīgi iemaisot vai iemīcot ar rokām.
  7. Kad masa kļuvusi vienmērīgi ķepīga, sadrupini to smalkos gabaliņos uz āboliem.
  8. Liec cepties cepeškrāsnī uz 40-45 min. 180°C.   

Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.

Receptes video versija: šeit.