Ļoti viegli pagatavojams un gards ābolu drumstalu rausis. Derēs brīžos, kad kārojas kas salds.
Sastāvdaļas pamatnei:
- Kviešu milti (130 g)
- Cukurs (80 g)
- Augu piens (120 ml)
- Vaniļas cukurs (1 ēd.k.)
- Sāls (1/2 tējk.)
- Cepampulveris (2 tējk.)
- Eļļa (2 ēd.k.)
Sastāvdaļas pildījumam:
- Āboli (3-4 vidēja izmēra)
- Cukurs (2 ēd.k.)
- Kanēlis (2 t.k.)
Sastāvdaļas drupačām:
- Margarīns (70 g)
- Auzas (50 g)
- Cukurs (50 g)
- Kviešu milti (70 g)
Process:
- Pamatnes sagatavošana: saujauc kopā visas sausās sastāvdaļas un pamazām pievieno augu pienu. Kā pēdējo pievieno eļļu.
- Klāj pannā uz cepampapīra, kas ieziests ar eļļu un izlīdzini vienmerīgā kārtā.
- Nomizo ābolus un sagriez tos smalkākos gabaliņos, pievieno cukuru, kanēli un samaisi.
- Vienmērīgi izkaisi ābolus uz pamatnes.
- Sagatavo drupačas:
- Vispirms sajauc kopā auzu pārslas, miltus un cukuru, tad pievieno margarīnu to kārtīgi iemaisot vai iemīcot ar rokām.
- Kad masa kļuvusi vienmērīgi ķepīga, sadrupini to smalkos gabaliņos uz āboliem.
- Liec cepties cepeškrāsnī uz 40-45 min. 180°C.
Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.
Receptes video versija: šeit.
Garšoja ābolu drumstalu rausis? Pamēģini arī ābolu-banānu mafinus!