Kūkas un tortesReceptesSaldie

Ātrā un vienkāršā ogu kūka

Šo kūku var paspēt uzcept pat tad, kad redzi ciemiņus jau ienākam pagalmā. Un, kas vēl labāk, tā garšo visiem, un tai vajadzīgas tikai visparastākās sastāvdaļas, kuras atrodamas katrā virtuvē!

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • 200 ml miltu (pamatne vislabāk turas kopā, ja vismaz daļa no miltiem ir kviešu milti)
  • 200 ml auzu pārslu
  • 100 ml cukura (vislabāk garšos brūnais niedru cukurs)
  • 100 ml rapšu vai saulespuķu eļļas
  • 2–3 ēd.k. ābolu sulas, auzu piena, ūdens vai cita šķidruma pēc gaumes

Garšvielas atkarībā no ogām, piemēram,

  • upeņu kūkai – 2 tējk. malta ingvera, 1 tējk. kardamona
  • brūkleņu vai dzērveņu kūkai –  2 tējk. kanēļa, 1 tējk. malta ingvera
  • aveņu un melleņu kūkai – 1 tējk. vaniļas, 1 tējk. kardamona

Pildījumam

  • Ogas pēc gaumes
  • 1 ēd.k. kartupeļu cietes
  • (Pie upenēm vai jāņogām – 2 ēd.k. cukura)
Pagatavošana
  1. Sajauc pamatnes sastāvdaļas, izņemot ābolu sulu, auzu pienu vai citu šķidrumu. Pievieno arī garšvielas.
  2. Noņem apmēram ¼ daļu no mīklas un ieliec citā bļodā. Pievieno šķidrumu mīklai, kas palika pirmajā bļodā, un samaisa.
  3. Ietauko kūkas formu un pirmās bļodas masu iekļāj formā, veidojot maliņas uz augšu.
  4. Sajauc ogas ar kartupeļu cieti (un cukuru) un ieber kūkas formā.
  5. Sadrupina otrās bļodas masu uz ogām.
  6. Cep 20 minūtes 170°C. Pasniedz tāpat vai ar vaniļas krēmu, vai saldējumu.

Receptes autore ir Vegan.LV redaktore Annika. Viņa ir mācījusies agroekoloģiju un interesējas par kulturāli, sociāli, ētiski un ekoloģiski ilgtspējīgām pārtikas ķēdēm. Viņai garšo meža mellenes, itāļu ēdieni un dzērieni ar šampanieti.