Ideāls kārums, kad meklē, ko likt uz kārā zoba, taču nevēlies gatavošanai veltīt daudz laika.
Ātrās kanēļmaizītes palutinās Tevi ikdienas steigā.
Sastāvdaļas:
Mīklai:
4½ tējk. sausā rauga
1 glāze silta ūdens (40°C)
⅓ glāzes šķidras kokosriekstu eļļas
1 tējk. sāls
2½ glāzes miltu
Pildījumam:
¼ glāzes + 1 tējk. cukura
2 ēdamk. šķidras kokosriekstu eļļas
1 ēdamk. kanēļa
½ glāzes brūnā cukura
Glazūrai:
1½ glāze pūdercukura
Vismaz 2-3 ēdamk. ūdens
¼ tējk. vaniļas ekstrakta
Pagatavošana:
- Bļodā ielej glāzi silta ūdens. Tajā ieber tējkaroti cukura, pēc tam raugu. Kārtīgi samaisa un noliek malā, lai raugs aktivizētos. Pēc 5-10 minūtēm maisījumā jābūt burbulīšiem – tas nozīmē, ka raugs ir “atdzīvojies”.
- Pievieno kokosriekstu eļļu, sāli, atlikušo cukuru, iesijā 2 glāzes miltu. Maisa, līdz izveidojas lipīga mīkla. Pakāpeniski pievieno atlikušo ½ glāzes miltu un maisa, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas, bet vēl aizvien ir mīksta un nedaudz lipīga.
- Mīklu izņem no bļodas un liek uz miltiem klātas virsmas, nedaudz pamīca un izveido gludu mīklas lodi, ko pēc tam ieliek bļodā un uz brīdi noliek malā.
- Tikmēr sagatavo pildījumu. Mazā bļodā sajauc brūno cukuru ar kanēli.
- Mīklas lodi uzliek uz miltiem klātas virsmas un no tās izveltnē 30×40 cm lielu taisnstūri. Uzklāj 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas un ar to apziež mīklas taisnstūri. Vienmērīgi uzklāj brūnā cukura un kanēļa maisījumu mīklas ieeļļotajai daļai.
- Sākot no sev tuvākās malas, veido mīklas rulli – maigi un nespiežot, bet tam ir jābūt rūpīgi un cieši sarullētam.
- Novieto mīklas rulli tā, lai tā vaļējais gals ir apakšā. Sagriež rulli 3,5 cm garos gabalos (vajadzētu sanākt 12 maizītēm) un ieliek to ietaukotā cepamajā traukā. Trauku pārklāj ar dvieli un noliek siltā vietā uz 20-30 minūtēm, lai maizītes uzbriestu.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Tiklīdz maizītes ir uzbriedušas un ir divreiz lielākas, liek tās cepties cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Ja vēlas maizītes ar mīkstu un nedaudz jēlu vidu, cep 13 minūtes.
- Pirms glazēšanas un pasniegšanas ļauj maizītēm pāris minūtes atdzist. Tikmēr pagatavo glazūru, pūdercukuru kārtīgi samaisot kopā ar dažām ēdamkarotēm ūdens un nedaudz vaniļas. Tiklīdz ātrās kanēļmaizītes nedaudz atdzisušas, tās dekorē ar glazūru un pasniedz.
Izmēģini arī ātro ogu kūku! Vairāk recepšu meklē arī šeit.