Aukstā zupa

Publicēts Publicēts Receptes, Zupas

Vegānisku auksto zupu gatavot ir pavisam vienkārši un variantu ir tik daudz! Kefīra vietā var izmantot, piemēram, kvasu, tomātu pastu vai, kā šajā receptē, sojas jogurtu. Olas vai desu aizvietot nemaz nav nepieciešams, jo zupa lieliski garšo arī bez tām, bet, ja tomēr gribas sātīgāku zupu, pamēģini, piemēram, vegāniskas desas, bezpiedevu tofu ar melno sāli vai kūpināto tofu.

Sastāvdaļas
  • 6 vidēja lieluma kartupeļi
  • 6 lielas, vārītas bietes
  • 1 garš gurķis
  • buntīte redīšu
  • 2 tējk. mārrutku
  • loki
  • dilles
  • 1 l bezpiedevu sojas jogurta
  • ūdens
  • sāls, pipari
  • 1 paciņa kūpināto tofu
Pagatavošana
  1. Kartupeļus mazgā un novāra.
  2. Rīvē bietes bļodā, sagriež kartupeļus, gurķi un redīsus nelielos gabalos. Sakapā lokus un dilles. Pievieno mārrutkus.
  3. Pielej klāt sojas jogurtu. Atšķaida zupu ar ūdeni līdz vēlamajam biezumam.
  4. Pagaršo un pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  5. Pasniedz ar sagrieztu kūpināto tofu.

Receptes autore ir Vegan.LV redaktore Annika. Viņa ir mācījusies agroekoloģiju un interesējas par kulturāli, sociāli, ētiski un ekoloģiski ilgtspējīgām pārtikas ķēdēm. Viņai garšo meža mellenes, itāļu ēdieni un dzērieni ar šampanieti.