Auzu pārslu un ķirbju granola

Kraukšķīga, aromātiska un veselīga granolas recepte. Recepte publicēta, sadarbojoties ar veselīga uztura žurnālu Ēdiens kā zāles. Recepti īpaši žurnālam sagatavoja Laine Rūdolfa.

Sastāvdaļas (vienai lielai burkai granolas – apmēram 700 g):

3 glāzes pilngraudu auzu pārslu (300 g)

1 glāze ķirbju sēklu (150 g)

Pusglāze ķirbju biezeņa istabas temperatūrā (150 g)

¼ glāzes kausētas, rafinētas kokosriekstu eļļas vai olīveļļas (60 ml)

¼ glāzes dateļu sīrupa vai cita šķidrā saldinātāja (60 ml)

1 tējkarote malta kanēļa

1 samalta krustnagliņa

¼ tējkarotes sāls

Šķipsniņa muskatrieksta

Pagatavošana:

  1. Liek sildīties cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Lielā bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas – auzu pārslas, sēkliņas, kanēli, krustnagliņas, sāli un muskatriekstu.
  2. Atsevišķā bļodā samaisa visas mitrās sastāvdaļas – ķirbju biezeni, eļļu un dateļu sīrupu. Pievieno mitrās sastāvdaļas sausajām un visu kārtīgi samaisa, līdz sausās sastāvdaļas ir vienmērīgi noklātas un mitras.
  3. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru un uz tā kārto mitro granolu, ar karotes aizmuguri to izlīdzina un piespiež (izskatīsies kā milzīgs cepums).
  4. Cep granolu 20 minūtes, tad apgriež otrādi un cep vēl 15 minūtes, ik pa brīdim apmaisot, līdz tā ir zeltaini brūna.
  5. Kad granola ir gatava, to izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist. Glabā noslēgtā traukā istabas temperatūrā līdz divām nedēļām. Ēd ar jogurtu, augu pienu, kaisa uz rīta putras vai smūtijiem.

Jaunākais žurnāla Ēdiens kā zāles izdevums ir nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā. Tajā atradīsi ēšanas padomus diabēta riska samazināšanai, miega kvalitātes uzlabošanai, ieskatus 2020. gada uztura tendencēs, kā arī vairākas vegāniskas receptes.

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *