Mājās gatavots auzu “piens” būs gan paša maciņam, gan videi draudzīgāka alternatīva par tetrapakās nopērkamo.
Sastāvdaļas:
- Auzas (100 g)
- Saldinātājs pēc izvēles: kļavu vai agaves sīrups (2 – 3 ē-k.) vai dateles (2 – 3 gb.)
- Vaniļas ekstrakts (1 tējk.)
- Sāls (1 šķipsna)
- Ūdens (1 l)
Pagatavošana:
- Izmērcē auzas uz pāris stundām vai uz nakti.
- Nolej atlikušo ūdeni un liek auzas blenderī.
- Pievieno saldinātāju pēc izvēles, vaniļas ekstraktu un sāli.
- Pievieno 1/2 litru ūdens blendē apmēram 2 minūtes.
- Pievieno atlikušo 1/2 litru ūdens un blendē vēl apmēram minūti.
- Izfiltrē auzu pienu caur riekstu piena maisiņu un lej pudelē vai burciņā
Uzglabā ledusskapī un izlieto 3 dienu laikā.
Saglabā pārpalikumus, lai pagatavotu ko citu, piemēram, cepumus vai pankūkas!
Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.
Receptes video versija: šeit.