Auzu “piens”

Mājās gatavots auzu “piens” būs gan paša maciņam, gan videi draudzīgāka alternatīva par tetrapakās nopērkamo.

Sastāvdaļas:

  • Auzas (100 g)
  • Saldinātājs pēc izvēles: kļavu vai agaves sīrups (2 – 3 ē-k.) vai dateles (2 – 3 gb.)
  • Vaniļas ekstrakts (1 tējk.)
  • Sāls (1 šķipsna)
  • Ūdens (1 l)

Pagatavošana:

  1. Izmērcē auzas uz pāris stundām vai uz nakti.
  2. Nolej atlikušo ūdeni un liek auzas blenderī.
  3. Pievieno saldinātāju pēc izvēles, vaniļas ekstraktu un sāli.
  4. Pievieno 1/2 litru ūdens blendē apmēram 2 minūtes.
  5. Pievieno atlikušo 1/2 litru ūdens un blendē vēl apmēram minūti.
  6. Izfiltrē auzu pienu caur riekstu piena maisiņu un lej pudelē vai burciņā

Uzglabā ledusskapī un izlieto 3 dienu laikā.
Saglabā pārpalikumus, lai pagatavotu ko citu, piemēram, cepumus vai pankūkas!

Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.

Receptes video versija: šeit.

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!