Ātri, vienkārši pagatavojams, salds un gards braunijs. Nav jācep cepeškrāsnī! Viss, kas tev nepieciešams – jaudīgs blenderis vai virtuves kombains.
Sastāvdaļas:
200 g dateļu (no tām – 100 g karstā ūdenī izmērcētu 5 minūtes un 100 g neizmērcētu)
2 ēdamk. ūdens no izmērcētajām datelēm
50 g mandeļu (vai jebkuri rieksti pēc izvēles)
50 g kakao pulvera
50 g zemesriekstu sviesta
Šķipsniņa kanēļa
Šķipsniņa sāls
Saldētas avenes dekorēšanai
Šokolādes gabaliņi dekorēšanai
Pagatavošana:
- Blenderī vai virtuves kombainā sākumā samaļ dateles ar ūdeni.
- Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot avenes un šokolādi, un maļ līdz iegūst vienmērīgu, lipīgu masu.
- Iegūto masu izklāj vēlamās formas traukā, kurā ieklāts cepamais papīrs.
- Braunijus pārklāj ar avenēm, šokolādi un uzkaisa šķipsniņu kakao un sāli.
- Uzglabā saldētavā. Pirms pasniegšanas 7 minūtes ļauj atsalt istabas temperatūrā.
Receptes autore: Rūta Kozlovska