Aveņu-šokolādes brauniji (bez cepšanas)

Ātri, vienkārši pagatavojams, salds un gards braunijs. Nav jācep cepeškrāsnī! Viss, kas tev nepieciešams – jaudīgs blenderis vai virtuves kombains.


Sastāvdaļas:

200 g dateļu (no tām – 100 g karstā ūdenī izmērcētu 5 minūtes un 100 g neizmērcētu)
2 ēdamk. ūdens no izmērcētajām datelēm
50 g mandeļu (vai jebkuri rieksti pēc izvēles)
50 g kakao pulvera
50 g zemesriekstu sviesta
Šķipsniņa kanēļa
Šķipsniņa sāls
Saldētas avenes dekorēšanai
Šokolādes gabaliņi dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Blenderī vai virtuves kombainā sākumā samaļ dateles ar ūdeni. 
  2. Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot avenes un šokolādi, un maļ līdz iegūst vienmērīgu, lipīgu masu.
  3. Iegūto masu izklāj vēlamās formas traukā, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  4. Braunijus pārklāj ar avenēm, šokolādi un uzkaisa šķipsniņu kakao un sāli.
  5. Uzglabā saldētavā. Pirms pasniegšanas 7 minūtes ļauj atsalt istabas temperatūrā.

Receptes autore: Rūta Kozlovska

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *