Sastāvdaļas
Pamatnei
- mandeles
- dateles
- 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
Masai
- 6 vidēja izmēra avokado
- 15 zemenes
- agaves sīrups
- 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
- 2 citronu sula
Pagatavošana
Pamatne
Mandeļu un dateļu daudzums ir atkarīgs no tā, cik liela ir forma. Visas sastāvdaļas sablenderē līdz masa ir nedaudz lipīga un turas kopā. Tad ieliek ledusskapī un sāk gatavot masu.
Masa
Avokado nomizo, izņem kauliņus un ieliek blenderī. Pievieno zemenes, sīrupu, kokosriekstu eļļu un citronu sulu. Visu sablenderē kopā, līdz izveidojas viendabīga masa. Saldumam var pievienot vairāk agaves sīrupa.
Masu izklāj uz pamatnes un liek saldētavā uz vismaz 3 stundām.