Sastāvdaļas saldējumam (2 porcijām):
- 3 mazi vai 2 lieli saldēti banāni
- 4 ēd.k. kokosriekstu piena (cietā daļa, kas noslāņojas bundžiņas augšpusē)
- 3-4 ēd.k. nesaldināta kakao pulvera (atkarībā no tā, cik šokolādīgi rūgtenu saldējumu gribas)
- Šķipsniņa sāls
- 2 vafeļu konusiņi (es izmantoju Rimi nopērkamos ICA konusiņus)
Sastāvdaļas šokolādes mērcei:
- 2 ēd.k. kokosriekstu eļļas vai kakao sviesta
- 1,5 ēd.k. kļavu vai agaves sīrupa
- 2 ēd.k. nesaldināta kakao pulvera
- Dažas pilītes sojas mērces vai šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
- Sāk ar mērci: ja kokosriekstu eļļa vai kakao sviests ir sacietējis, to izkausē ūdens peldē.
- Pievieno pārējās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa.
- Turpina ar saldējumu – saliek visas sastāvdaļas jaudīgā blenderī un blendē, līdz sāk veidoties kaut kas līdzīgs saldējumam.
- Vafeļu tūtiņā liek saldējumu, pārlej ar mērci, kas, saskaroties ar auksto saldējumu, veido kraukšķīgu šokolādes glazūru. Ja vēlas, uzber ogas vai riekstus.
- Ēd ātri, jo kūst.
Recepte no Ēdamzāle