Banānu saldējums ar šokolādes mērci

Sastāvdaļas saldējumam (2 porcijām):

  • 3 mazi vai 2 lieli saldēti banāni
  • 4 ēd.k. kokosriekstu piena (cietā daļa, kas noslāņojas bundžiņas augšpusē)
  • 3-4 ēd.k. nesaldināta kakao pulvera (atkarībā no tā, cik šokolādīgi rūgtenu saldējumu gribas)
  • Šķipsniņa sāls
  • 2 vafeļu konusiņi (es izmantoju Rimi nopērkamos ICA konusiņus)

Sastāvdaļas šokolādes mērcei:

  • 2 ēd.k. kokosriekstu eļļas vai kakao sviesta
  • 1,5 ēd.k. kļavu vai agaves sīrupa
  • 2 ēd.k. nesaldināta kakao pulvera
  • Dažas pilītes sojas mērces vai šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

  1. Sāk ar mērci: ja kokosriekstu eļļa vai kakao sviests ir sacietējis, to izkausē ūdens peldē.
  2. Pievieno pārējās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa.
  3. Turpina ar saldējumu – saliek visas sastāvdaļas jaudīgā blenderī un blendē, līdz sāk veidoties kaut kas līdzīgs saldējumam.
  4. Vafeļu tūtiņā liek saldējumu, pārlej ar mērci, kas, saskaroties ar auksto saldējumu, veido kraukšķīgu šokolādes glazūru. Ja vēlas, uzber ogas vai riekstus.
  5. Ēd ātri, jo kūst.

Recepte no Ēdamzāle

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *