Sastāvdaļas:
300 g rīsi
400 g bērzlapju
2 vidēji vai viens liels sīpols
5 daiviņas ķiploka
kokosriesktu vai olīveļļa cepšanai
garšvielas – baziliks, raudene, majorāns
sojas mērce vai sāls pēc garšas
svaigas dilles
Pagatavošana:
Bērzlapes notīra, liek katlā ar ūdeni un vāra, kamēr parādās putas (apmēram 10-15min). Tad tās nokāš un noskalo zem tekoša ūdens.
Kad sēnes padzisušas tās sagriež nelielos gabaliņos. Pannā ar sakarsētu eļļu liek sakapātus sīpolus, nedaudz apcep un pievienos sēnes. Kamēr sēnes cepas, liek vārīties rīsus. Kad sīpoli un sēnes kļuvušas brūnas, tiem pievieno garšvielas, sojas mērci, rīvētus ķiplokus un gatavos rīsus. Nogriež mazāku uguni un, pāris minūtes maisot, ļauj visam savilkties.
Pasniedzot pārkaisa ar svaigām dillēm.