Bezglutēna šokolādes krēma kūka

Bezglutēna šokolādes krēma kūka ar riekstiem un augļiem, kas nav jācep. Dateles, dzērvenes, rieksti un šokolāde ir tiešām ideāla kombinācija! Kūkas tekstūra ir ļoti krēmīga, un pati kūka neizsakāmi garšīga un viegli pagatavojama.

Sastāvdaļas pamatnei:

  • 1/2 krūze dateļu
  • 1/2 krūze indijas riekstu

Sastāvdaļas pildījumam:

  • 250 g šokolādes
  • 250 ml kokosriekstu piena
  • Sauja rozīņu vai žāvētu dzērveņu (pēc izvēles)
  • Sauja riekstu pēc izvēles

Process:

  1. Vispirms sagatavo pamatni – sablenderē dateles un indijas riekstus, līdz masa kļūst lipīga.
  2. Ja izmanto mafinu pannu, sagatavo formu, tajā ieklājot strēmelītes ar cepampapīru, lai vēlāk kūciņas vieglāk izņemt Ja izmanto parastu kūkas formu, vienkārši ieklāj tajā cepampapīru.
  3. Liec pamatnes masu formā un ar pirkstiem to nospied vienmērīgā kārtā.
  4. Liec sagatavoto masu ledusskapī, lai tā nedaudz atdzistu un sacietētu.
  5. Kamēr pamatne “atpūšas” ledusskapī, sagatavo pildījumu.
  6. Šokolādi salauž gabaliņos un uzkarsē kokosriekstu pienu.
  7. Uzkarsēto kokosriekstu pienu pārlej šokolādei un maisi, kamēr tā izkūst un masa kļuvusi vienmērīga.
  8. Pievieno rozīnes un dzērvenes un lej pildījumu uz pamatnes, dekorē ar riekstiem pēc izvēles un liec ledusskapī uz apmēram 1 h, līdz viss sacietē. Gatavs!

Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.

Receptes video versija: https://youtu.be/vVSICDO03x0.

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!