“Biezpiena sieriņš”, ko pagatavosim, ir kaut kas līdzīgs visu iemīļotajam našķim, bet vegāniskā versijā.
Sastāvdaļas:
- Kokosrieksta skaidiņas (60 g) + kokosrieksta milti (60 g)
(vai 120 g kokosrieksta skaidiņas) - Augu piens (200 ml)
- Zemesriekstu sviests (3-4 ēdamk.)
- Avokado (1, vidēja izmēra)
- Dateles (180 g)
- Kakao pulveris (3 ēdamk.)
- Vaniļas ekstrakts (1 tējk.)
- Kokosriekstu eļļa (2 ēdamk.)
- Rozīnes (1 sauja)
- Rozīnes un rieksti dekorēšanai
Process:
- Liec virtuves kombainā (vai blenderī) kokosrieksta skaidiņas, miltus, augu pienu un blendē pāris minūtes.
- Pievieno visas pārējās sastāvdaļas: zemesriekstu sviestu, kokosriekstu eļļu, avokado, dateles, kakao, vaniļas ekstraktu un rozīnes.
- Blendē līdz masa ir vienmērīga. (Ja neesi pārliecināts par sava blendera jaudu, pievieno visas sastāvdaļas pakāpeniski.)
- Liec masu formā, kurā ieklāta pārtikas plēve (vai maisiņš, folijs, cepampapīrs, marle) un pārber ar rozīnēm un riekstiem pēc izvēles.
- Pārklāj ar pārtikas plēvi, nedaudz izlīdzini un nospied masu. Liec ledusskapī uz pāris stundām.
- Kad masa pastāvējusi ledusskapī un nedaudz sacietējusi, ņem to ārā no formas un griez gabaliņos. Biezpiena sieriņš ir gatavs!
Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.
Uzzini, kā pagatavot kaņepju biezpienu!