BezglutēnaReceptesSaldie

“Biezpiena sieriņš” jeb šokolādes deserts ar avokado

Kaut kas līdzīgs visu iemīļotajam našķim – biezpiena sieriņam, bet vegāniskā versijā.

Sastāvdaļas:

  • Kokosrieksta skaidiņas (60 g) + kokosrieksta milti (60 g)
    (vai 120g kokosrieksta skaidiņas)
  • Augu piens (200 ml)
  • Zemesriekstu sviests (3-4 ēdamk.)
  • Avokado (1, vidēja izmēra)
  • Dateles (180 g)
  • Kakao pulveris (3 ēdamk.)
  • Vaniļas ekstrakts (1 tējk.)
  • Kokosriekstu eļļa (2 ēdamk.)
  • Rozīnes (1 sauja)
  • Rozīnes un rieksti dekorēšanai

Process:

  1. Liec virtuves kombainā (vai blenderī) kokosrieksta skaidiņas, miltus, augu pienu un blenderē pāris minūtes.
  2. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas: zemesriekstu sviestu, kokosriekstu eļļu, avokado, dateles, kakao, vaniļas ekstraktu un rozīnes.
  3. Blenderē līdz masa ir vienmērīga. (Ja neesi pārliecināts par sava blendera jaudu, pievieno visas sastāvdaļas pakāpeniski.)
  4. Liec masu formā, kurā ieklāta pārtikas plēve (vai maisiņš, folijs, cepampapīrs, marle) un pārber ar rozīnēm un riekstiem pēc izvēles.
  5. Pārklāj ar pārtikas plēvi, nedaudz izlīdzini un nospied masu. Liec ledusskapī uz pāris stundām.
  6. Kad masa pastāvējusi ledusskapī un nedaudz sacietējusi, ņem to ārā no formas un griez gabaliņos. Gatavs!

Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.

Receptes video versija.