Bumbieris auzās

Elegants, bet vienkārši pagatavojams deserts rudens svētkiem.

Sastāvdaļas

Bumbieriem:

  • 4 nelieli bumbieri
  • 1,5 l ūdens
  • 1 ēd.k. krustnagliņu
  • 5 gabaliņi zvaigžņu anīsa
  • 2 kanēļa standziņas
  • 100 ml agaves sīrupa
  • 5 gabaliņi citrona vai apelsīna mizas

Auzu pārslu piedevai:

  • 100 g pilngraudu auzu pārslu
  • 90 g nerafinētas kokosa eļļas
  • 70 g turku zirņu miltu
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. sāls
  • 30 g raugu pārslu

Auzu un vaniļas mērcei:

  • 250 ml auzu krējuma
  • ½ vaniļas pāksts
  • 1 ēd.k. agaves sīrupa
  • 10 g turku zirņu miltu
Pagatavošana
  1. Auzu pārslas samaisa ar pārējām piedevas sastāvdaļām. Ber uz cepamās plāts un apmēram 15 minūtes cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā, apmaisot ik pēc 5 minūtēm. Atdzesē.
  2. Bumbierus ar ūdeni, garšvielām un citrona vai apelsīna mizām liek katliņā un vāra aptuveni 25 minūtes, līdz bumbieri kļuvuši mīksti. Atdzesē.
  3. Katliņā ielej auzu krējumu, pievieno agaves sīrupu un vaniļas pāksts sēkliņas un uzmanīgi iemaisa turku zirņu miltus, līdz izveidojas viendabīga mērce. Uzvāra un atdzesē. Pasniedz, uz šķīvjiem uzliekot visas trīs ēdiena daļas.

Šo un vēl citas lieliskas receptes vari atrast recepšu bukletā “Augi un draugi: Ziemassvētku receptes”. Lejupielādē bukletu: http://dzivniekubriviba.lv/lv/materiali

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!