Sastāvdaļas (mērvienības ļoti aptuvenas)
4 gl. rīvētu burkānu
2 gl. rupja maluma kviešu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
0,5 tējk. sāls
1,5 tējk. kanēļa
0,25 tējk. malta ingvera
0,25 tējk. kardamona
1,5 gl. brūnā cukura
0,75 gl. rozīņu (pāris minūtes mērcētas verdošā ūdenī)
0,5 gl. sasmalcinātu valriekstu
1 gl. nomizota, sarīvēta skāba ābola
1 gl. rapšu eļļas
Pagatavošana
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Lielā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas.
2. Pievieno ābolus, eļļu, burkānus un rozīnes un maisa (var ar rokām), kamēr viss ir kārtīgi sajaucies. Ja masa izskatās ļoti jocīgi un nekādi neatgādina kūkas konsistenci, tad labi – viss ir
pareizi.
3. Masu liek ~24 x 30 cm pannā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Pannu liek krāsnī uz 40–45 minūtēm vai arī tik ilgi, līdz, ieliekot kūkā kociņu, mīkla nelīp pie kociņa malām.
Atļauj kūkai atpūsties pannā 10 minūtes. Gatavs!