Kā izrādās, no burkāniem ir iespējams pagatavot gardu “lasi”, ko likt uz maizītēm, likt suši vai izbaudīt tāpat.
Sastāvdaļas:
- pāris burkānu
- 2 nori lapas
- 2 tējk. sāls
- 1-3 ēdamk. šķidro dūmu
- 3 ēdamk. sojas mērces
- apmēram 1 glāze ūdens
Process:
- Novāri burkānus, ļauj tiem atdzist un sagriez plānās strēmelītēs.
- Sagatavo marinādi, sajaucot ūdeni, sāli, šķidros dūmus, sojas mērci un nori lapas.
- Liec burkānus marinādē uz nakti.
- Ēd uz maizītes vai gatavo suši.
Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.
Receptes video versija: https://www.youtube.com/watch?v=a9qQS769LxE&feature=youtu.be