Burkānu bekons

Ir iespējams pagatavot ne tikai burkānu lasi, čia kaviāru un tomātu tunci, bet arī burkānu bekonu!

Sastāvdaļas:

1 vidēja izmēra burkāns

2 ēdamk. eļļas + papildus, lai ieziestu pannu

2 ķiploku daiviņas

1 ēdamk. šķidro dūmu

1 ēdamk. tamari vai sojas mērces

1 tējk. sāls

1 tējk. kūpinātas paprikas

1 ēdamk. kļavu sīrupa

Pagatavošana:

  • Kārtīgi noskalo burkānu.
  • Ar mizotāja palīdzību sagriež to plānās šķēlītēs.
  • Ieklāj pannā cepampapīru un ieziež to ar eļļu.
  • Sajauc kopā visas pārējās sastāvdaļas, lai izveidotu mērcīti.
  • Apsmērē burkānu strēmelītes ar mērcīti no abām pusēm un izkārto uz cepampapīra, lai tās nesaskartos.
  • Liek cepties cepeškrasnī 180°C uz 15 min. Kraukšķīgākam variantam cep papildus 5 – 10 min.
  • Pasniedz kā piedevu uz šķīvja vai uz maizītēm.


Receptes autore: Kristīne Bergfelde (@kristine.bergfelde)

Video recepte šeit!

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *