Ir iespējams pagatavot ne tikai burkānu lasi, čia kaviāru un tomātu tunci, bet arī burkānu bekonu!
Sastāvdaļas:
1 vidēja izmēra burkāns
2 ēdamk. eļļas + papildus, lai ieziestu pannu
2 ķiploku daiviņas
1 ēdamk. šķidro dūmu
1 ēdamk. tamari vai sojas mērces
1 tējk. sāls
1 tējk. kūpinātas paprikas
1 ēdamk. kļavu sīrupa
Pagatavošana:
- Kārtīgi noskalo burkānu.
- Ar mizotāja palīdzību sagriež to plānās šķēlītēs.
- Ieklāj pannā cepampapīru un ieziež to ar eļļu.
- Sajauc kopā visas pārējās sastāvdaļas, lai izveidotu mērcīti.
- Apsmērē burkānu strēmelītes ar mērcīti no abām pusēm un izkārto uz cepampapīra, lai tās nesaskartos.
- Liek cepties cepeškrasnī 180°C uz 15 min. Kraukšķīgākam variantam cep papildus 5 – 10 min.
- Pasniedz kā piedevu uz šķīvja vai uz maizītēm.
Receptes autore: Kristīne Bergfelde (@kristine.bergfelde)
Video recepte šeit!