Burkānu kūka – garda, krēmīga, salda un viegli pagatavojama.
Sastāvdaļas kūkai:
- 300 g kviešu miltu
- 200 g cukura
- 1 tk. cepamā pulvera
- 1/2 tk. sāls
- 1 tk. vaniļas cukura
- 1 tk. kanēļa
- 1/2 tk. muskatrieksta
- 200 ml augu piena
- 150-200 ml eļļas (saulespuķu vai kokosriekstu)
- 2 rīvēti burkāni
- 50 g gabaliņos salauztu valriekstu + papildus rieksti dekorēšanai
Sastāvdaļas glazūrai:
- 300 g pūdercukura
- 100 g margarīna
- 2 ēk. augu piena
- 1 tk. vaniļas ekstrakta
Pagatavošana:
- Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C.
- Sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas (miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli, vaniļas ekstraktu, kanēli un muskatriekstu), un kārtīgi samaisa.
- Pievieno slapjās sastāvdaļas (augu pienu un eļļu). Samaisa, bet nepārmaisot.
- Pievieno rīvētus burkānus un gabaliņos salauztus valriekstus. Samaisa līdz viss ir kārtīgi sajaucies.
- Sagatavo divas kūkas formas, kuru diametrs ir 20 cm. Ieklāj tajās cepamo papīru un ieziež ar eļļu. Sadala sagatavoto mīklu divās daļās, ieklāj pannās un vienmērīgi izlīdzina.
- Liek cepties cepeškrāsnī 180°C uz apmēram 35-40 min.
- Ļauj abām kūkas daļām atdzist un tikmēr sagatavo glazūru. Ber bļodā pūdercukuru, pievieno margarīnu, augu pienu, vaniļas ekstraktu un kārtīgi samaisa līdz masa kļuvusi vienmērīga un nav redzami cukura graudiņi.
- Klāj uz pirmās kūkas daļas pāris ēdamkarotes glazūras un vienmērīgi izlīdzina, liek virsū otru kūku un atkal pārklāj ar glazūru. Dekorē ar gabaliņos salauztiem valriekstiem.
- Liek kūku ledusskapī uz pāris stundām un ļauj tai ievilkties.
Receptes autore: Vegāns Virtuvē
1 domas par “Burkānu kūka”
Labdien!
100 g margarīna
Kadu margariinu labak niemt?