Kūkas un tortesReceptesSaldie

Burkānu kūka

Burkānu kūka – garda, krēmīga, salda un viegli pagatavojama.

Sastāvdaļas kūkai:

  • 300 g kviešu miltu
  • 200 g cukura
  • 1 tk. cepamā pulvera
  • 1/2 tk. sāls
  • 1 tk. vaniļas cukura
  • 1 tk. kanēļa
  • 1/2 tk. muskatrieksta
  • 200 ml augu piena
  • 150-200 ml eļļas (saulespuķu vai kokosriekstu)
  • 2 rīvēti burkāni
  • 50 g gabaliņos salauztu valriekstu + papildus rieksti dekorēšanai

Sastāvdaļas glazūrai:

  • 300 g pūdercukura
  • 100 g margarīna
  • 2 ēk. augu piena
  • 1 tk. vaniļas ekstrakta

Pagatavošana:

  1. Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C.
  2. Sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas (miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli, vaniļas ekstraktu, kanēli un muskatriekstu), un kārtīgi samaisa.
  3. Pievieno slapjās sastāvdaļas (augu pienu un eļļu). Samaisa, bet nepārmaisot.
  4. Pievieno rīvētus burkānus un gabaliņos salauztus valriekstus. Samaisa līdz viss ir kārtīgi sajaucies.
  5. Sagatavo divas kūkas formas, kuru diametrs ir 20 cm. Ieklāj tajās cepamo papīru un ieziež ar eļļu. Sadala sagatavoto mīklu divās daļās, ieklāj pannās un vienmērīgi izlīdzina.
  6. Liek cepties cepeškrāsnī 180°C uz apmēram 35-40 min.
  7. Ļauj abām kūkas daļām atdzist un tikmēr sagatavo glazūru. Ber bļodā pūdercukuru, pievieno margarīnu, augu pienu, vaniļas ekstraktu un kārtīgi samaisa līdz masa kļuvusi vienmērīga un nav redzami cukura graudiņi.
  8. Klāj uz pirmās kūkas daļas pāris ēdamkarotes glazūras un vienmērīgi izlīdzina, liek virsū otru kūku un atkal pārklāj ar glazūru. Dekorē ar gabaliņos salauztiem valriekstiem.
  9. Liek kūku ledusskapī uz pāris stundām un ļauj tai ievilkties.

Receptes autore: Vegāns Virtuvē

Receptes video versija

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.