Sastāvdaļas:
Krēmam:
• 2 glāzes Indijas riekstu (vēlams iemērkt uz dažām stundām)
• 1-2 ēdamkarotes citronu sulas
• 2 ēdamkarotes kokosriekstu sviesta (izkausēta)
• 1/3 glāze agaves sīrupa
• Ūdens
Pamatnei:
• 2 lieli burkāni (notīrīti)
• 1 ½ glāzes auzu vai griķu miltu
• 1 glāze dateļu
• 1 glāze žāvētu ananāsu (vai vairāk dateļu)
• ½ glāze kaltētu kokosriekstu skaidiņu
• ½ tējkarote kanēļa
Instrukcijas:
1. Sablenderē visas krēma sastāvdaļas, līdz tas kļūst viendabīgs. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens.
2. Smalki sakapā burkānus, pievieno pārējām sastāvdaļām blenderī un sasmalcina līdz smalkām drumstalām. Sadala divās porcijās.
3. Pusi no pamatnes ieklāj sagatavotā pannā (apm. 15x15cm) . Cep cepeškrāsnī 15 minūtes, 180 grādu temperatūrā. Tad uzklāj pusi krēma. Ieliek saldētavā uz 30 min. Ar otru mīklas daļu rīkojas tāpat kā ar pirmo.
4. Pievieno atlikušo izcepto mīklu un krēmu. Liek ledusskapī uz 6-8 stundām.
Kūkas autore: Tamila Novikova.
2 domas par “Burkānu torte ar Indijas riekstu krēmu”
Hmm…īsti nav skaidrs – cep pirmo reizi un smērē krēmu un liek ledusskapī, tad cep otro reizi – vai tajā pašā pannā ar pirmo izcepto kārtu? Nesaprotot šo recepti un meklējot google atradu šo kūku angļu valodas versijā ar identiskām sastāvdaļām – un tā bija raw kūka. Vai esat mēģinājusi abus variantus?
Hmm…recepte tiešām uzrakstīta diezgan nesaprotami…puse mīklas vispirms, tad otra puse.Un beigās atlikušā daļa! KĀDA daļa?
Komentāri ir slēgti