Citrona-avokado kūka

Bezglutēna citrona-avokado kūka, kuru vari pagatavot arī bez cepeškrāsns.

Sastāvdaļas pamatnei:

  • Indijas rieksti (1/2 krūze)
  • Pekanrieksti (1/2 krūze)
  • Dateles (1 krūze) – ja cietas, iepriekš izmērcē
  • Kokosriekstu eļļa (1 ēdamk.)

Sastāvdaļas kūkas pildījumam:

  • Citronu sula (no 2 citroniem)
  • Citrona miziņa
  • Apelsīna miziņa
  • Avokado (1 gb.)
  • Kokosriekstu piens (2 bundžas)
  • Cukurs (150 g)
  • Kukurūzas ciete (80 g)
  • Kurkuma (1 tējk.)
  • Vaniļas ekstrakts (1 tējk.)

Process:

  1. Vispirms pagatavo kūkas pamatni, sablendējot riekstus kopā ar datelēm un kokosriekstu eļļu.
  2. Ieklāj masu pannā, nospied vienmērīgā kārtā ar pirkstiem un liec ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm, kamēr gatavo pildījumu.
  3. Lai pagatavotu pildījumu, vispirms sablendē avokado, 1 bundžu kokosriekstu piena, 2 citronu sulu, citrona un apelsīna miziņu, kurkumu un vaniļas ekstraktu.
  4. Kas tas viss ir sablendēts vienmērīgā masā, lej to katliņā un vāri uz lēnas uguns.
  5. Pievieno otru bundžu ar kokosriekstu pienu un cukuru. Visu kārtīgi samaisi.
  6. Sāc pamazām iesijāt kukurūzas cieti, paralēli maisot masu.
  7. Kad tā iesijāta, kārtīgi izmaisi, ļauj pavārīties līdz pirmajiem burbuļiem.
  8. Kad masa sabiezējusi, klāj to uz kūkas pamatnes un liec vēsākā vietā atdzist.
  9. Kad kūka nedaudz atdzisusi, liec to ledusskapī uz stundu vai divām, līdz kārtīgi sacietē.

Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.

Receptes video versija.

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!