Bezglutēna citrona-avokado kūka, kuru vari pagatavot arī bez cepeškrāsns.
Sastāvdaļas pamatnei:
- Indijas rieksti (1/2 krūze)
- Pekanrieksti (1/2 krūze)
- Dateles (1 krūze) – ja cietas, iepriekš izmērcē
- Kokosriekstu eļļa (1 ēdamk.)
Sastāvdaļas kūkas pildījumam:
- Citronu sula (no 2 citroniem)
- Citrona miziņa
- Apelsīna miziņa
- Avokado (1 gb.)
- Kokosriekstu piens (2 bundžas)
- Cukurs (150 g)
- Kukurūzas ciete (80 g)
- Kurkuma (1 tējk.)
- Vaniļas ekstrakts (1 tējk.)
Process:
- Vispirms pagatavo kūkas pamatni, sablendējot riekstus kopā ar datelēm un kokosriekstu eļļu.
- Ieklāj masu pannā, nospied vienmērīgā kārtā ar pirkstiem un liec ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm, kamēr gatavo pildījumu.
- Lai pagatavotu pildījumu, vispirms sablendē avokado, 1 bundžu kokosriekstu piena, 2 citronu sulu, citrona un apelsīna miziņu, kurkumu un vaniļas ekstraktu.
- Kas tas viss ir sablendēts vienmērīgā masā, lej to katliņā un vāri uz lēnas uguns.
- Pievieno otru bundžu ar kokosriekstu pienu un cukuru. Visu kārtīgi samaisi.
- Sāc pamazām iesijāt kukurūzas cieti, paralēli maisot masu.
- Kad tā iesijāta, kārtīgi izmaisi, ļauj pavārīties līdz pirmajiem burbuļiem.
- Kad masa sabiezējusi, klāj to uz kūkas pamatnes un liec vēsākā vietā atdzist.
- Kad kūka nedaudz atdzisusi, liec to ledusskapī uz stundu vai divām, līdz kārtīgi sacietē.
Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.