Dārzeņu biezzupa

Sastāvdaļas

  • ķirbis
  • āboli
  • burkāni
  • čili
  • dzeltenā paprika
  • kartupeļi
  • sīpols
  • garšvielas
  • maizes grauzdiņi
  • garšvielas, rauga pārslas

Pagatavošana

Sagriež ķirbi, burkānus un kartupeļus gabaliņos. Vispirms sāk vārīt kartupeļus un burkānus, pēc tam pievieno ķirbi.

Tikmēr uz pannas apcep paprikas gabaliņus un sīpolu, ko pievieno klāt dārzeņiem, kas vārās. Vāra, līdz dārzeņi sāk šķīst.

Ja šķidruma nav palicis ļoti daudz, to var arī nenokāst, lai zupa nebūtu pārāk bieza.

Savārītajiem dārzeņiem pievieno sagrieztus ābola gabaliņus (var arī iztikt, bet tas piedos zupai kontrastējošu skābumu) un čili.

Visu kārtīgi sablenderē, pievienojot klāt iemīļotās garšvielas pēc patikas. Labi garšos, ja piebērs klāt rauga pārslas, kas garšu padarīs ’’sieraināku’’.

Dekorē ar grauzdiņiem.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *