Dārzeņu paelja

Spānijas garšas vegāniskā izpildījumā.

SASTĀVDAĻAS:⠀

  • 200 g rīsu (nevārītu)
  • 1 sīpols ⠀
  • 2 ķiploku daiviņas ⠀
  • 400 g tomātu bundžā ⠀
  • 1 paprika ⠀
  • 1/2 baklažāna ⠀
  • 700 ml dārzeņu buljona (2 buljona kubiņi + ūdens) ⠀
  • 2 saujas zaļo zirnīšu, kukurūzas un burkānu gabaliņu⠀
  • sāls, pipari, paprika, baziliks, oregano, kurkuma, dilles,
  • eļļa cepšanai ⠀
  • 1 laims⠀

PAGATAVOŠANA:⠀

  1. Paeljas pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus līdz mīksti. Pievieno saspiestas ķiploku daiviņas un cep līdz zeltaini brūnas. ⠀
  2. Pievieno konservētus tomātus un garšvielas. Uzkarsē līdz pirmajiem burbuļiem.
  3. Pievieno rīsus un apcep apmēram minūti. Tad pievieno buljonu. ⠀
  4. Pievieno zirņus, kukurūzu un burkānus, un pavāra apmēram 10 min. ⠀
  5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C un
  6. Kamēr krāsns sildās, dekorē paelju ar paprikas un baklažāna daiviņām.
  7. Liek cepeškrāsnī uz apmēram 20 min – līdz šķidrums uzsūcies un paeljas maliņas nedaudz apgrauzdējušās. ⠀
  8. Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas kopā ar svaigu laimu.

Receptes autore: Vegāns virtuvē

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *