Spānijas garšas vegāniskā izpildījumā.
SASTĀVDAĻAS:⠀
- 200 g rīsu (nevārītu)
- 1 sīpols ⠀
- 2 ķiploku daiviņas ⠀
- 400 g tomātu bundžā ⠀
- 1 paprika ⠀
- 1/2 baklažāna ⠀
- 700 ml dārzeņu buljona (2 buljona kubiņi + ūdens) ⠀
- 2 saujas zaļo zirnīšu, kukurūzas un burkānu gabaliņu⠀
- sāls, pipari, paprika, baziliks, oregano, kurkuma, dilles,
- eļļa cepšanai ⠀
- 1 laims⠀
PAGATAVOŠANA:⠀
- Paeljas pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus līdz mīksti. Pievieno saspiestas ķiploku daiviņas un cep līdz zeltaini brūnas. ⠀
- Pievieno konservētus tomātus un garšvielas. Uzkarsē līdz pirmajiem burbuļiem.
- Pievieno rīsus un apcep apmēram minūti. Tad pievieno buljonu. ⠀
- Pievieno zirņus, kukurūzu un burkānus, un pavāra apmēram 10 min. ⠀
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C un
- Kamēr krāsns sildās, dekorē paelju ar paprikas un baklažāna daiviņām.
- Liek cepeškrāsnī uz apmēram 20 min – līdz šķidrums uzsūcies un paeljas maliņas nedaudz apgrauzdējušās. ⠀
- Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas kopā ar svaigu laimu.
Receptes autore: Vegāns virtuvē