Sastāvdaļas pamatnei:
- 150 g mandeļu miltu
- 200 g dateļu
Sastāvdaļas pildījumam:
- 300 g Indijas riekstu (izmērcētu)
- 250 g dateļu
- 200 ml Indijas riekstu piena
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta
- 1/2 tējk. sāls
- 1,5 tējk. agara + 200 ml Indijas riekstu piena
Pagatavošana:
- Vispirms sagatavo kūkas pamatni, sablendējot kopā mandeļu miltus un dateles līdz masa kļuvusi lipīga;
- Klāj masu formā un nospiež to ar pirkstiem vienmērīgā kārtā;
- Liek ledusskapī, lai nedaudz sacietē;
- Sāk gatavot kūkas pildījumu – sablendē Indijas riekstus, kas ir iepriekš uz nakti izmērcēti, kopā ar datelēm, 200 ml Indijas riekstu piena, šķipsniņu sāls un vaniļas ekstraktu. Blendē līdz masa kļuvusi krēmīga;
- Sagatavo agaru, sajaucot to katliņā kopā ar 200 ml Indijas riekstu pienu līdz tas ir izšķīdis.
- Liek to karsēties uz lēnas uguns, paralēli maisot līdz tas sāk vārīties. Ļauj tam nedaudz atdzist un pievieno atlikušajam kūkas pildījumam;
- Blendē kūkas pildījumu atkal līdz viss ir kārtīgi sajaucies;
- Klāj pildījumu uz kūkas pamatnes un izsmērē vienmērīgā kārtā;
- Pēc vēlēšanās, dekorē ar papildus riekstiem un datelēm;
- Liek ledusskapī uz pāris stundām, līdz kūka palikusi stingra.
Receptes autore: Vegāns Virtuvē