Kūkas un tortesReceptesSaldie

Dateļu “siera” kūka

Sastāvdaļas pamatnei: 

  • 150 g mandeļu miltu
  • 200 g dateļu

Sastāvdaļas pildījumam:

  • 300 g indijas riekstu (izmērcētu)
  • 250 g dateļu
  • 200 ml indijas riekstu piena
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1,5 tējk. agara + 200 ml indijas riekstu piena

Pagatavošana: 

  1. Vispirms sagatavo kūkas pamatni, sablenderējot kopā mandeļu miltus un dateles līdz masa kļuvusi lipīga;
  2. Klāj masu formā un nospiež to ar pirkstiem vienmērīgā kārtā;
  3. Liek ledusskapī, lai nedaudz sacietē;
  4. Sāk gatavot kūkas pildījumu – sablenderē indijas riekstus, kas ir iepriekš uz nakti izmērcēti, kopā ar datelēm, 200 ml indijas riekstu piena, šķipsniņu sāls un vaniļas ekstraktu. Blenderē līdz masa kļuvusi krēmīga;
  5. Sagatavo agaru, sajaucot to katliņā kopā ar 200ml indijas riekstu pienu līdz tas ir izšķīdis.
  6. Liek to karsēties uz lēnas uguns, paralēli maisot līdz tas sāk vārīties. Ļauj tam nedaudz atdzist un pievieno atlikušajam kūkas pildījumam;
  7. Blenderē kūkas pildījumu atkal līdz viss ir kārtīgi sajaucies;
  8. Klāj pildījumu uz kūkas pamatnes un izsmērē vienmērīgā kārtā;
  9. Pēc vēlēšanās, dekorē ar papildus riekstiem un datelēm;
  10. Liek ledusskapī uz pāris stundām, līdz kūka palikusi stingra.

Receptes autore: Vegāns Virtuvē

Video recepte

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *