Sastāvdaļas:
450 g cieto kviešu milti (ieteicams 00 maluma)
300 ml ūdens
2 ēdamk. olīveļļas
1 tējk. sāls
1 ēdamk. brūnā cukura
2 tējk. sausā rauga
Rīvēts vegānisks siers
10-12 gab. saulē žāvētu tomātu
šķipsna kaltēta bazilika un rozmarīna (svaiga vai kaltēta)
Pagatavošana:
- Lielā bļodā iesijā miltus, pieber sāli un cukuru. Siltā ūdenī ieber raugu un visu samaisa.
- Sāk maisīt un mīca, līdz veidojas viendabīga masa. Tad mīca vēl aptuveni 5 minūtes, līdz mīkla kļūst gludena ar satīna spīdumu.
- Pārkaisa izveidoto mīklas bumbu ar miltiem, apsedz ar dvielīti un atstāj rūgt uz 10-12 stundām.
- Tad pievieno sasmalcinātu baziliku, rozmarīnu un izmīca vēlreiz.
- Tagad mīklu klāj uz plāts to ar rokām pavelkot, lai biezums ir apmēram 2-3 cm. Apsmērē ar olīveļļu un iespiež mīklas virspusē žāvētos tomātus. (Mīklai nav jābūt vienmērīga biezuma.)
- Pārkaisa ar miltiem, apsedz ar dvielīti un atstāj uzrūgt vēl.
- Krāsni uzkarsē līdz 230 grādiem, un liek iekšā maizi. Cep, līdz virsma viegli brūna.
- Izņem no krāsns un pievieno rīvētu sieru. Liek atpakaļ cepties. Gatava pēc 20-30 minūtēm.
Receptes autore: Rūta Kozlovska