Fokača

Sastāvdaļas:
450 g cieto kviešu milti (ieteicams 00 maluma)
300 ml ūdens
2 ēdamk. olīveļļas
1 tējk. sāls
1 ēdamk. brūnā cukura
2 tējk. sausā rauga
Rīvēts vegānisks siers
10-12 gab. saulē žāvētu tomātu
šķipsna kaltēta bazilika un rozmarīna (svaiga vai kaltēta)

Pagatavošana:

  1. Lielā bļodā iesijā miltus, pieber sāli un cukuru. Siltā ūdenī ieber raugu un visu samaisa.
  2. Sāk maisīt un mīca, līdz veidojas viendabīga masa. Tad mīca vēl aptuveni 5 minūtes, līdz mīkla kļūst gludena ar satīna spīdumu.
  3. Pārkaisa izveidoto mīklas bumbu ar miltiem, apsedz ar dvielīti un atstāj rūgt uz 10-12 stundām.
  4. Tad pievieno sasmalcinātu baziliku, rozmarīnu un izmīca vēlreiz.
  5. Tagad mīklu klāj uz plāts to ar rokām pavelkot, lai biezums ir apmēram 2-3 cm. Apsmērē ar olīveļļu un iespiež mīklas virspusē žāvētos tomātus. (Mīklai nav jābūt vienmērīga biezuma.)
  6. Pārkaisa ar miltiem, apsedz ar dvielīti un atstāj uzrūgt vēl.
  7. Krāsni uzkarsē līdz 230 grādiem, un liek iekšā maizi. Cep, līdz virsma viegli brūna.
  8. Izņem no krāsns un pievieno rīvētu sieru. Liek atpakaļ cepties. Gatava pēc 20-30 minūtēm.

Receptes autore: Rūta Kozlovska

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *