Sastāvdaļas
- 2 bundžas turku zirņu (400 g katra bundža, bet pēc sagatavošanas katra porcija svēra tikai 90 g), var izmantot arī nekonservētus turku zirņus
- 2 ēdamkarotes eļļas
- sāļajai versijai — sāls, sarkanie pipari, karijs, oregano (protams, viss pēc iespējām un gaumes)
- saldajai versijai — ēdamkarote agaves sīrupa, pieneņu medus vai tamlīdzīgu vegānisko medus aizstājēju, ēdamkarote cukura, pustējkarote kanēļa
Pagatavošana
Nolej šķidrumu, noskalo zirņus ar ūdeni, izliek žāvēties. Var zirņus nosusināt ar salvetēm. Noņem zirņu caurspīdīgās miziņas. Droši vien var bez tā iztikt, bet šķiet, ka tā viņi labāk izgrauzdējas.
Saldajai versijai. Sausus zirņus izklāj uz paplātes, 25 min grauzdē. Izņem ārā, aplej ar sīrupa/pieneņu medus-kanēļa-eļļas maisījumu. 10 minūtes pagrauzdē, apber ar cukuru. Voila!
Sāļajai versijai. Sausus apviļā eļļā, liek cepties uz 25 min. Pēc 25-30 minūtēm tie ir gatavi apkaisīšanai. Izviļā zirņus garšvielās un pasniedz.
Lieliska īpašība ir tā, ka samērā neliels daudzums zirņu sagādā ļoti patīkamu sāta sajūtu! Un kas teicis, ka uzkodām jābūt neveselīgām?
Pārpublicēts ar izmaiņām un laipnu atļauju no Annijas virtuves.
1 domas par “Grauzdēti turku zirņi”
Superīgi!
Komentāri ir slēgti