ReceptesSalāti

Grūbu salāti ar saulē kaltētiem tomātiem un kukurūzu

Sātīgi un krāsaini salāti pusdienām!

Sastāvdaļas
  • 200 g grūbu
  • 3 mazi svaigi gurķi
  • 1 bundža konservētas kukurūzas
  • svaigas piparmētras lapas (pēc vēlēšanās)
  • 8–15 gab. saulē kaltēti tomāti eļļā
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 1 ēd.k. citrona sulas
  • 1 ēd.k. kūpinātas paprikas pulvera
  • sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
  1. Grūbas noskalo. Liek mērcēties vismaz uz 1 stundu (jo ilgāk tās tiek mērcētas, jo pilnīgākas tās izvārīsies).
  2. Vāra aptuveni 30 minūtes, ūdeni pievieno divreiz vairāk par grūbām. Kad viss ūdens izvārījies, grūbas ir gatavas. Grūbas atdzesē (var uzreiz iemaisīt karoti eļļas, lai novērstu grūbu salipšanu).
  3. Gurķus un saulē kaltētos tomātus sagriež nelielos gabaliņos un pievieno grūbām. Pievieno kukurūzu, kam noliets šķidrums, pārlej salātus ar eļļu no kaltēto tomātu burciņas un pievieno garšvielas. Pirms pasniegšanas, salātiem pievieno svaigi sagrieztas piparmētru vai pētersīļu lapiņas.

Šo un vēl citas lieliskas receptes vari atrast bukletā “Augi un draugi: Grila sezona”. Lejupielādē bukletu: http://dzivniekubriviba.lv/lv/materiali