BezglutēnaDzērieniReceptes

Indijas riekstu “piens”

Sojas un mandeļu “piens” dažkārt mēdz apnikt. Kādēļ gan neizmēģināt maigo un krēmīgo Indijas riekstu dzērienu?

Sastāvdaļas:

  • 150 g Indijas riekstu
  • saldinātājs pēc izvēles: 2 – 3 ēdamk. kļavu vai agaves sīrupa vai 2 – 3 dateles
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • šķipsniņa sāls
  • 1 litrs ūdens

Pagatavošana: 

  1. Izmērcē Indijas riekstus uz nakti vai karstā ūdenī vismaz 4 stundas;
  2. Nolej atlikušo ūdeni, noskalo Indijas riekstus un ber tos blenderī;
  3. Pievieno saldinātāju pēc izvēles, vaniļas ekstraktu un šķipsniņu sāls;
  4. Pievieno puslitru ūdens un blendē apmēram 2 minūtes;
  5. Pievieno atlikušo puslitru ūdens un blendē vēl apmēram minūti;
  6. Izfiltrē Indijas riekstu pienu caur riekstu piena maisiņu un lej pudelē vai burciņā;
  7. Uzglabā ledusskapī un izlieto 3 dienu laikā.

Receptes autore: Vegāns Virtuvē

Video recepte

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *