Sojas un mandeļu “piens” dažkārt mēdz apnikt. Kādēļ gan neizmēģināt maigo un krēmīgo Indijas riekstu dzērienu?
Sastāvdaļas:
- 150 g Indijas riekstu
- saldinātājs pēc izvēles: 2 – 3 ēdamk. kļavu vai agaves sīrupa vai 2 – 3 dateles
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta
- šķipsniņa sāls
- 1 litrs ūdens
Pagatavošana:
- Izmērcē Indijas riekstus uz nakti vai karstā ūdenī vismaz 4 stundas;
- Nolej atlikušo ūdeni, noskalo Indijas riekstus un ber tos blenderī;
- Pievieno saldinātāju pēc izvēles, vaniļas ekstraktu un šķipsniņu sāls;
- Pievieno puslitru ūdens un blendē apmēram 2 minūtes;
- Pievieno atlikušo puslitru ūdens un blendē vēl apmēram minūti;
- Izfiltrē Indijas riekstu pienu caur riekstu piena maisiņu un lej pudelē vai burciņā;
- Uzglabā ledusskapī un izlieto 3 dienu laikā.
Receptes autore: Vegāns Virtuvē