Sastāvdaļas (daudzums — 10 aptuveni 6 cm Ø platām kūciņām)
Pamatnei
- 1,5 glāzes miltu
- 1 glāze cukura
- 0,3 glāzes magoņu sēklu
- 2 tējk. vaniļas cukura
- 4 ēd.k. kakao pulvera
- 1 tējk. sodas
- 1 ēd.k. etiķa
- 1 glāze ūdens (šo var aizvietot ar kafiju, kakao dzērienu, kādu no augu pieniem)
- 0,3 glāzes eļļas
Krēmam
- 100 g tumšās šokolādes
- 200 g zīdainā tofu
- daži pilieni ruma esences
Dekoram un pilnīgākai garšas buķetei
- pustase stipras kafijas
- 5 ēd.k. cukura
- dažas krustnagliņas
- šķipsniņa kardamona un kanēļa
- 20 dateles
Pagatavošana
Sajauc visas sausās kūkas pamatnes sastāvdaļas un pēc tam pievieno tām visas šķidrās sastāvdaļas, visu samaisa. Liek cepeškrāsnī cepties 185º C temperatūrā aptuveni 40 min.
Tikmēr ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno to tofu un sakuļ. Piepilina ruma esenci un masu labi samaisa.
Uzvāra stipru kafiju, vārīšanās procesā pievienojot tai garšvielas. Sanāks sīrups. Iemet tajā dateles un turpina vārīt vēl aptuveni 5 min.
Kad kūkas pamatne izcepusies un atdzisusi, no tās izgriež aplīšus (vai jebkādas citas formiņas) — var izlīdzēties ar plānu stikla glāzi. Pārdala katru aplīti uz pusēm tā, lai sanāk divi. Pa vidu smērē tofu un šokolādes krēmu, virsū liek divas dateles un aplej ar kafijas sīrupu, lai kūka nebūtu sausa. Labu apetīti!
Pa kluso atstāj kādam šo kūciņu kā pārsteigumu, bet ne uz spilvena.
Pārpublicēts ar laipnu atļauju no 365tovegan.