Piešķir savai dzīvei vairāk krāsu ar kārtaino čia pudiņu! Deserts kā no ēdiena bloga.
Sastāvdaļas:
100 ml ūdens
200 ml kokosriektu piena (no metāla bundžiņas)
6 ēdamk. čia sēklu
1 tējk. matcha tējas pulvera (nopērkams Dabas stacijā, Stockmann, tēju un garšvielu veikalos)
1 tējk. kakao pulvera
1 tējk. biešu pulvera (nopērkams Rimi “Klētī” un veselības preču veikalos)
1 tējk. vaniļas ekstrakta
1 tējk. zemesriekstu sviesta
3 tējk. agaves sīrupa vai cita saldinātāja
Sauja granolas
Sauja ogu vai augļu
Šķipsna kanēļa
Šķipsna sāls
Pagatavošana:
- Sagatavo trīs burciņas. Katrā ieber 2 ēdamk. čia sēklu un katrā pievieno vienu no trīs pulveriem. Samaisa.
- Atsevišķā glāzē sajauc kokosriekstu pienu ar ūdeni. Pievieno sīrupu, vaniļu, kanēli un sāli.
- Katrā burciņā ielej vienādu daudzumu šķidruma un kārtīgi samaisa.
- Burciņas liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām, lai ļautu sēklām uzbriest.
- Kad pudiņš ir gatavs, lielākā glāzē vienu pēc otra izklāj katru no čia pudiņiem, to starpā ieberot granolu un ogas.
Recepšu autore: Rūta Kozlovska