Sastāvdaļas:
- 4 ēdamkarotes auzu miltu
- 1 glāze sasmalcinātu kartupeļu
- 4 ēdamkarotes kaltēta sasmalcināta sīpola vai ¼ glāze samalta svaiga sīpola
- šķipsna sāls
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Iejauc auzu miltos tik daudz ūdens, lai veidotos pankūku mīklas konsistence.
- Pievieno sīpolus, kartupeļus, sāli un piparus.
- Izmanto pannu ar nepiedegošo pārklājumu vai cep eļļā. No mīklas izveido 3-4 lielas pankūkas un cep uz vidējas uguns, līdz pankūkas apakša ir zeltaini brūna ar dažām tumšākām vietām (cepot ik palaikam jāpaskatās), apgriež un cep otru pusi tādu pašu.
Pasniedz ar nesaldinātu ābolu mērci.
1 domas par “Kartupeļu pankūkas”
Sanāca ļoooti garšīgi! Paldies par recepti 🙂
Komentāri ir slēgti