PamatēdieniReceptesUzkodas

Kesadijas jeb pildīti tortilju trijstūrīši

Sastāvdaļas (4 tortilju pildīšanai):

  • 4 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
  • 1 sīpols, smalki sakapāts
  • 1 tējk. kumīna sēklu, apceptu un samaltu
  • 1/2 tējk. paprikas pulvera
  • 1/2 tējk. malta koriandra
  • 1/2 tējk. oregano
  • 1 mazs burkāns, sagriezts plānās, īsās strēmelītēs
  • 1 bundžiņa (240 g) pupiņu, noskalotu
  • 1/2 paprikas, sagrieztas plānās strēmelītēs
  • 6 ķirštomāti, sagriezti 4-6 daļās
  • 1/2 ēd.k. sojas mērces
  • 1/8 tējk. čipotles, asās kūpinātās paprikas vai saldās kūpinātās paprikas pulvera
  • Kinza vai pētersīļi rupji sakapāti (pēc vēlēšanās)
  • 4 tortiljas
  • Pēc vēlēšanās: humoss, majonēze vai kāda mērcīte
  • Nedaudz vegāniska siera, piemēram, Violife vai Sheeze (pēc vēlēšanās)
  • Olīveļļa un rapšu eļļa apcepšanai

Pagatavošana:

  1. Pannā uzkarsē olīveļļu, nelielā temperatūrā apcep ķiploku, līdz tas sāk smaržot.
  2. Pievieno sīpolu un cep, līdz tas kļuvis caurspīdīgs.
  3. Pievieno visas garšvielas, izņemot čipotli/kūpināto papriku, kārtīgi samaisa un mazu brītiņu pacep. Liek klāt burkānus un karsē, līdz tie kļuvuši nedaudz mīkstāki.
  4. Pievieno pupiņas, papriku, ķiršu tomātus, palielina temperatūru un maisot visu kārtīgi uzkarsē.
  5. Beigās pievieno sojas mērci un čipotles vai kūpinātās paprikas pulveri.
  6. Samaisa un liek bļodiņā, kur pievieno kinzu un vēlreiz kārtīgi samaisa.
  7. Uz virtuves dēlīša liek tortilju, ja vēlas, noklāj ar humosu vai citu mērcīti, un vienu tortijas pusi noklāj ar pildījumu un uzliek vegānisko sieru, ja tādu izmanto.
  8. Tortilju pārloka uz pusēm (sanāk tāds pusmēnestiņš, sauksim to tā).
  9. Pannā uzkarsē rapšu eļļu un cep katru tortilju no abām pusēm zeltaini brūnu.
  10. Pirms pasniegšanas pārgriež uz pusēm. Ēd uzreiz (bet arī piknikā garšo labi, tikai ķēpīga ēšana).

Recepte no Ēdamzāle

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.