Sastāvdaļas (4 tortilju pildīšanai):
- 4 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
- 1 sīpols, smalki sakapāts
- 1 tējk. kumīna sēklu, apceptu un samaltu
- 1/2 tējk. paprikas pulvera
- 1/2 tējk. malta koriandra
- 1/2 tējk. oregano
- 1 mazs burkāns, sagriezts plānās, īsās strēmelītēs
- 1 bundžiņa (240 g) pupiņu, noskalotu
- 1/2 paprikas, sagrieztas plānās strēmelītēs
- 6 ķirštomāti, sagriezti 4-6 daļās
- 1/2 ēd.k. sojas mērces
- 1/8 tējk. čipotles, asās kūpinātās paprikas vai saldās kūpinātās paprikas pulvera
- Kinza vai pētersīļi rupji sakapāti (pēc vēlēšanās)
- 4 tortiljas
- Pēc vēlēšanās: humoss, majonēze vai kāda mērcīte
- Nedaudz vegāniska siera, piemēram, Violife vai Sheeze (pēc vēlēšanās)
- Olīveļļa un rapšu eļļa apcepšanai
Pagatavošana:
- Pannā uzkarsē olīveļļu, nelielā temperatūrā apcep ķiploku, līdz tas sāk smaržot.
- Pievieno sīpolu un cep, līdz tas kļuvis caurspīdīgs.
- Pievieno visas garšvielas, izņemot čipotli/kūpināto papriku, kārtīgi samaisa un mazu brītiņu pacep. Liek klāt burkānus un karsē, līdz tie kļuvuši nedaudz mīkstāki.
- Pievieno pupiņas, papriku, ķiršu tomātus, palielina temperatūru un maisot visu kārtīgi uzkarsē.
- Beigās pievieno sojas mērci un čipotles vai kūpinātās paprikas pulveri.
- Samaisa un liek bļodiņā, kur pievieno kinzu un vēlreiz kārtīgi samaisa.
- Uz virtuves dēlīša liek tortilju, ja vēlas, noklāj ar humosu vai citu mērcīti, un vienu tortijas pusi noklāj ar pildījumu un uzliek vegānisko sieru, ja tādu izmanto.
- Tortilju pārloka uz pusēm (sanāk tāds pusmēnestiņš, sauksim to tā).
- Pannā uzkarsē rapšu eļļu un cep katru tortilju no abām pusēm zeltaini brūnu.
- Pirms pasniegšanas pārgriež uz pusēm. Ēd uzreiz (bet arī piknikā garšo labi, tikai ķēpīga ēšana).
Recepte no Ēdamzāle