Sastāvdaļas
1 glāze mērcētu riekstu (indijas, mandeļu vai makadāmijas)
1 tējk. ķimeņu
3 ēd. k. auksti spiestas eļļas
3 ēd. k. citrona sulas
Sāls, pipari pēc garšas
Ūdens pēc nepieciešamības
Pagatavošana
Ķimenes pārlej ar karstu ūdeni un mērcē vismaz pusstundu. Tad visas sastāvdaļas ievieto virtuves kombainā un sablenderē līdz krēmveida konsistences masai. Uz bļodiņas novieto caurduri, kurā ieklāj trīs kārtās salocītu marli. Masu ieklāj marlē, izveido ripuli, marles stūrus savirpina virs siera ripuļa un iespiež viducī. Virsū liek slogu un ļauj nogatavoties 2 dienas istabas temperatūrā.
Sieru glabā ledusskapī līdz 2 nedēļām.