Ķirbji dārzos aug un aug – laiks pamēģināt jaunas ķirbju receptes! Šīs garšas pilnās un krēmīgās mērces recepti mums piedāvā bloga “Ēdamzāle” autore Maruta.
Sastāvdaļas
- 300 g ķirbja
- 100 g štovētu kāpostu
- Ūdens vai dārzeņu buljons ķirbja vārīšanai
- Šķipsniņa kaltēta timiāna un rozmarīna
- 1-2 ēd.k. rauga pārslu
- 5 ēd.k. kokosriekstu piena
- Sāls un melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Ķirbi nomizo un sagriež nelielos kubiciņos. Liek katliņā un pārlej ar ūdeni vai dārzeņu buljonu, lai šķidrums tikko nosegtu ķirbja gabaliņus.
- Kad ūdens uzvārījies, samazina temperatūru līdz vidējai, pieber šķipsniņu sāls, timiāna un rozmarīna. Vāra ķirbi, līdz tas kļuvis mīksts (apmēram 15 minūtes).
- Pievieno štovētos kāpostus, kokosriekstu pienu, rauga pārslas un pavāra vēl pāris minūtes.
- Visu sablendē viendabīgas konsistences mērcē. Pašās beigās pievieno svaigi maltus melnos piparus.
Šo un vēl citas lieliskas receptes vari atrast recepšu bukletā “Augi un draugi: Ziemassvētku receptes”. Lejupielādē bukletu: http://dzivniekubriviba.lv/lv/materiali