Brīvdienām piestāv tikko ceptu pankūku garša.
Sastāvdaļas:
- 1 glāze sojas piena (der jebkurš augu piens)
- 1 tējk. ābolu etiķa
- 1 1/2 glāze universālu miltu
- 2 tējk. cepamā pulvera
- 2 ēdamk. cukura
- šķipsna sāls
- 1 ēdamk. eļļas
Pagatavošana:
- Augu pienam pievieno ābolu etiķi un samaisa. Ļauj pastāvēt 5 minūtes.
- Citā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri, cukuru un sāli.
- Pievieno eļļu piena maisījumam un samaisa. Tad ielej sausajā maisījumā.
- Maisa visu kopā līdz veidojas mīkla. Nevajag pārmaisīt- kunkuļi var palikt.
- Uzkarsē cepamo pannu uz vidējas uguns. Viegli izsmidzina eļļu uz pannas.
- Izlej mīklu pankūku formā un cep vismaz 30 sekundes uz katru pusi. Tikmēr, kamēr neveidojas burbulīši, pankūku negriež uz otru pusi.
- Servē kopā ar jebkuriem augļiem, riekstu sviestu, šokolādes gabaliņiem vai ievārījumu.
Vienkārša šokolādes mērce: samaisīt 1 ĒK kakao pulvera ar 1 ĒK dateļu sīrupa (jebkurš cits šķidrs saldinātājs derēs).
Oriģinālā recepte no Liv B.
Gatavoja un fotografēja: Rūta Kozlovska