BrokastisReceptes

Klasiskās pankūkas

Brīvdienām piestāv tikko ceptu pankūku garša.

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze sojas piena (der jebkurš augu piens)
  • 1 tējk. ābolu etiķa
  • 1 1/2 glāze universālu miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 2 ēdamk. cukura
  • šķipsna sāls
  • 1 ēdamk. eļļas

Pagatavošana:

  1. Augu pienam pievieno ābolu etiķi un samaisa. Ļauj pastāvēt 5 minūtes. 
  2. Citā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri, cukuru un sāli.
  3. Pievieno eļļu piena maisījumam un samaisa. Tad ielej sausajā maisījumā.
  4. Maisa visu kopā līdz veidojas mīkla. Nevajag pārmaisīt- kunkuļi var palikt.
  5. Uzkarsē cepamo pannu uz vidējas uguns. Viegli izsmidzina eļļu uz pannas.
  6. Izlej mīklu pankūku formā un cep vismaz 30 sekundes uz katru pusi. Tikmēr, kamēr neveidojas burbulīši, pankūku negriež uz otru pusi.
  7. Servē kopā ar jebkuriem augļiem, riekstu sviestu, šokolādes gabaliņiem vai ievārījumu.

Vienkārša šokolādes mērce:  samaisīt 1 ĒK kakao pulvera ar 1 ĒK dateļu sīrupa (jebkurš cits šķidrs saldinātājs derēs).

Oriģinālā recepte no Liv B.

Gatavoja un fotografēja: Rūta Kozlovska