Kokosriekstu pienā vārīti brūnie rīsi un dārzeņu salāti ar Indijas riekstu mērci

Rīsi

Rīsus vāra kokosriekstu pienā, pievieno nedaudz sāls. Kad rīsi jau gandrīz izvārījušies, pievieno nedaudz karija.

Salātu mērce

Sastāvdaļas

  • 100 g Indijas riekstu
  •  pāris lapiņas svaiga bazilika (pēc garšas)
  • 1 tējkarote olīveļļas
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • nedaudz sāls un melno piparu
  • nedaudz ūdens

Pagatavošana

Indijas riekstus liek mērcēties ūdenī uz 3 h. Pēc tam ieber blenderī, pievieno pārējās sastāvdaļas un sablenderē.

Ja mērce ir pārāk bieza,  pievieno vēl ūdeni un olīveļļu.

Salātiem izmanto dārzeņus, kas labāk garšo.

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!