PamatēdieniReceptesResursi

Krāsnī cepts marinēts tofu vai baklažāns

Sastāvdaļas:

  • 3 Sojalita klasiskā tofu iepakojumi (3 x 150 g)
  • 1 baklažāns (pēc izvēles)
  • 1/2 gl. sojas mērces (125 ml)
  • 3 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploku spiedi
  • 1/2 tējk. čili pārslu
  • 1 tējk. ingvera sulas (izspiestas no smalki sarīvēta ingvera gabaliņa)
  • 1 tējk. agaves sīrupa
  • 1 ēd.k. rapšu vai sezama eļļas
  • 1 tējk. rīsu etiķa

Pagatavošana:

  1. Gatavo marinādi – sajauc kopā visas sastāvdaļas un noliek maliņā.
  2. Izņem tofu no iepakojuma un nosusina. Ar nazi veido diagonālus iegriezumus, kas dziļumā sniedzas apmēram līdz pusei tofu biezuma.
  3. Baklažānu sagriež gareniski uz pusēm. Veic diagonālus iegriezumus abos virzienos vispirms baklažāna iekšpusē, tad pagriež otrādi un viegli iegriež arī baklažāna mizu. Uzmanās, lai nepārgrieztu baklažānu pavisam, tam būtu joprojām jāturas kopā.
  4. Izkāš marinādi caur sietiņu, kārtīgi izspiežot biezumus ar karoti. Biezumus saglabā.
  5. Lēzenā traukā lej marinādi un liek tajā tofu ar iegriezumiem uz leju. Ja marināde nenoklāj visu tofu, apslaka virspusi ar marinādi. Atstāj marinēties uz 10 minūtēm. Pēc 10 minūtēm apgriež tofu otrādi, atkal dāsni aplej ar marinādi un atstāj uz vēl 10 minūtēm.
  6. Uzkarsē krāsni līdz 175°C.
  7. Ar olīveļļu ieziestā dziļā pannā liek tofu gabaliņus ar iegriezto pusi uz augšu. Pārslaka ar marinādi.
  8. Liek pannā baklažānus ar griezto pusi uz leju, vispirms dāsni pārslakot tos ar marinādi, lai tā iekļūtu griezumu vietās abās baklažāna pusēs. Liek pannu cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.
  9. Tofu apgriež otrādi un apslaka ar marinādi.
  10. Baklažānus arī apgriež otrādi un griezuma vietās liek marinādes biezumus (čili un ķiplokus). Cep vēl 15 minūtes.
  11. Tofu pēc cepšanas vēlreiz pārlej ar marinādi, pasniedzot sagriež plānās šķēlītēs un uzlej vēl nedaudz marinādes.

Piezīmes: 

*Sojalita (nopērkama Rimi) bez piedevām šai receptei ir ideāli piemērota, jo tas ir viens no stingrākajiem/cietākajiem tofu, ko pie mums var nopirkt, taču noteikti var mēģināt cept arī citu ražotāju tofu.

*Tofu pēc izcepšanas atgādina dažu ražotāju kūpināto tofu. Varbūt tas varētu šķist mazliet pasauss, ja ēstu to kā, piemēram, pamatēdienu, bet, sagriezts šķēlītēs un pārliets ar marinādi, garšo brīnišķīgi.

*Pēc gatavošanas pāri palikušo marinādi var uzglabāt ledusskapī dažas dienas. Tā noderēs gan kā marināde citiem ēdieniem, gan kā bāze dažādām mērcēm pie voka ēdieniem, rīsiem, Āzijas stila pelmenīšiem, salātiem, zupām utt.

Recepte no Ēdamzāle

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.