Uzkodas var būt arī veselīgas un uzturvērtīgas. Piedāvājam izmēģināt gan sāļos, gan saldos kraukšķīgos turku zirņus.
Sastāvdaļas saldajām:
- 1 bundža turku zirņu (240g)
- 1 ēdamk. kokosriekstu eļļas
- šķipsniņa sāls
- 3 ēdamk. kļavu sīrupa
- 1 tējk. kanēļa
- 1 ēdamk. kakao
Sastāvdaļas sāļajām:
- 1 bundža turku zirņu (240g)
- 2 ēdamk. eļļas
- šķipsniņa sāls un piparu
- 1 tējk. bazilika
- 1 tējk. ķiploku pulvera
- 1 tējk. paprikas
- 1/2 tējk. čili
Pagatavošana:
- Noskalo un nosusina turku zirņus. Lai tie sanāktu kraukšķīgāki, ļauj tiem nožūt apmēram pus stundu.
- Ber bļodā visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisi.
- Ber uz pannas, kurā ir ieklāts cepampapīrs un vienmērīgi izklāj turku zirņus. Liek cepties cepeškrāsnī 180°C uz apmēram 45 minūtes līdz turku zirņi kļuvuši kraukšķīgi. Gatavs!
Receptes autore: Vegāns Virtuvē