Kraukšķīgās turku zirņu uzkodas

Uzkodas var būt arī veselīgas un uzturvērtīgas. Piedāvājam izmēģināt gan sāļos, gan saldos kraukšķīgos turku zirņus.

Sastāvdaļas saldajām: 

  • 1 bundža turku zirņu (240g)
  • 1 ēdamk. kokosriekstu eļļas
  • šķipsniņa sāls
  • 3 ēdamk. kļavu sīrupa
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 ēdamk. kakao

Sastāvdaļas sāļajām: 

  • 1 bundža turku zirņu (240g)
  • 2 ēdamk. eļļas
  • šķipsniņa sāls un piparu
  • 1 tējk. bazilika
  • 1 tējk. ķiploku pulvera
  • 1 tējk. paprikas
  • 1/2 tējk. čili

Pagatavošana: 

  1. Noskalo un nosusina turku zirņus. Lai tie sanāktu kraukšķīgāki, ļauj tiem nožūt apmēram pus stundu.
  2. Ber bļodā visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisi.
  3. Ber uz pannas, kurā ir ieklāts cepampapīrs un vienmērīgi izklāj turku zirņus. Liek cepties cepeškrāsnī 180°C uz apmēram 45 minūtes līdz turku zirņi kļuvuši kraukšķīgi. Gatavs!

Receptes autore: Vegāns Virtuvē

Video recepte

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *