PamatēdieniReceptes

Kraukšķīgie burkānu plācenīši

Burkāns ir viens no veselīgākajiem un arī lētākajiem dārzeņiem pārtikas veikalā. Tas bagātīgi satur antioksidantu – A vitamīnu. Iekļauj burkānus savā ēdienkartē biežāk! Piemēram, iecepot tos plācenīšos.

Sastāvdaļas:

  • 2 lieli burkāni
  • 400g konservētu pupiņu (piemēram, balto pupiņu)
  • 1 sīpols
  • ¾ tējk. kaltēta rozmarīna
  • ¾ tējk. kaltēta timiāna
  • ½ tējk. malta kumīna
  • ½ tējk. karija
  • 1 tējk. sāls
  • ½ glāze pilngraudu miltu vai auzu miltu
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana:

  1. Nomazgā nemizotus burkānus un sarīvē ar rupjāku rīvi.
  2. Pievieno noskalotas un nokāstas pupiņas, sīki sasmalcinātu sīpolu un visas garšvielas.
  3. Ar rokām samīca, līdz pupas ir izšķīdušas un visas sastāvdaļas kārtīgi sajauktas.
  4. Pievieno miltus un pamīca vēl mazliet.
  5. Pannā uzkarsē eļļu.
  6. Ar rokām izveido plācenīšus un cep no abām pusēm, līdz tie ir kraukšķīgi.
  7. Pasniedz uz maizes, burgerā, vai arī kopā ar makaroniem, rīsiem, kartupeļu biezeni vai griķiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.