Burkāns ir viens no veselīgākajiem un arī lētākajiem dārzeņiem pārtikas veikalā. Tas bagātīgi satur antioksidantu – A vitamīnu. Iekļauj burkānus savā ēdienkartē biežāk! Piemēram, iecepot tos plācenīšos.
Sastāvdaļas:
- 2 lieli burkāni
- 400g konservētu pupiņu (piemēram, balto pupiņu)
- 1 sīpols
- ¾ tējk. kaltēta rozmarīna
- ¾ tējk. kaltēta timiāna
- ½ tējk. malta kumīna
- ½ tējk. karija
- 1 tējk. sāls
- ½ glāze pilngraudu miltu vai auzu miltu
- eļļa cepšanai
Pagatavošana:
- Nomazgā nemizotus burkānus un sarīvē ar rupjāku rīvi.
- Pievieno noskalotas un nokāstas pupiņas, sīki sasmalcinātu sīpolu un visas garšvielas.
- Ar rokām samīca, līdz pupas ir izšķīdušas un visas sastāvdaļas kārtīgi sajauktas.
- Pievieno miltus un pamīca vēl mazliet.
- Pannā uzkarsē eļļu.
- Ar rokām izveido plācenīšus un cep no abām pusēm, līdz tie ir kraukšķīgi.
- Pasniedz uz maizes, burgerā, vai arī kopā ar makaroniem, rīsiem, kartupeļu biezeni vai griķiem.
2 domas par “Kraukšķīgie burkānu plācenīši”
Miltus un burkānus prasās vairāk, bet kopumā ļoti garšīgi!
Lieliski burkānu plācenīši!!!