Sastāvdaļas (2-3 porcijām):
1 liels, smalki sakapāts sīpols
2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
1 liels burkāns, sarīvēts vai smalki sagriezts
Īkšķa lieluma ingvera gabaliņš, mizots un smalki sagriezts
2 ēdamk. eļļas
½ tējk. kurkumas
Sēklas no 10 kardamona pākstīm (pēc izvēles)
1 tējk. ķimeņu (pēc izvēles)
100 g sarkano lēcu
400 ml kokosriekstu piena
Citrona sula
Šķipsniņa čili pārslu
Sauja pētersīļu vai koriandra zaļumu
Pagatavošana:
- Ieliek sīpolus, ķiplokus, burkānu un ingveru pannā, pārlej ar eļļu un cep dažas minūtes, līdz mīksti.
- Pievieno kurkumu, kardamonu un ķimenes. Labi samaisa un uz lēnas uguns cep vēl dažas minūtes.
- Pievieno lēcas pannā. Pārlej ar kokosriekstu pienu, piepilda tukšo kokosriekstu piena bundžiņu ar ūdeni un pievieno arī to. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Kad viss vārās, turpina vārīt zupu uz lēnas uguns 15 minūtes, līdz lēcas ir mīkstas un piebriedušas.
- Ar rokas blenderi sablendē zupu līdz vēlamajai konsistencei.
- Pievieno zupai nedaudz citronu sulas, čili pārslas, smalki sagrieztus zaļumus un šķipsniņu sāls un samaisa. Pavāra vēl minūti — un gatavs!
1 domas par “Krēmīgā lēcu zupa”
Man kā nevegānam šīs receptes ir kā “truša ala”kuras vēlos paprovēt visas. Fantstiski. Garšīgi. Veselīgi. Un BEZGALA VIEGLI. Paldies autoram.