PamatēdieniReceptes

Krēmīgā lēcu zupa

Sastāvdaļas (2-3 porcijām):
1 liels, smalki sakapāts sīpols
2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
1 liels burkāns, sarīvēts vai smalki sagriezts
Īkšķa lieluma ingvera gabaliņš, mizots un smalki sagriezts
2 ēdamk. eļļas
½ tējk. kurkumas
Sēklas no 10 kardamona pākstīm (pēc izvēles)
1 tējk. ķimeņu (pēc izvēles)
100 g sarkano lēcu
400 ml kokosriekstu piena
Citrona sula
Šķipsniņa čili pārslu
Sauja pētersīļu vai koriandra zaļumu

Pagatavošana:

  • Ieliek sīpolus, ķiplokus, burkānu un ingveru pannā, pārlej ar eļļu un cep dažas minūtes, līdz mīksti.
  • Pievieno kurkumu, kardamonu un ķimenes. Labi samaisa un uz lēnas uguns cep vēl dažas minūtes.
  • Pievieno lēcas pannā. Pārlej ar kokosriekstu pienu, piepilda tukšo kokosriekstu piena bundžiņu ar ūdeni un pievieno arī to. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  • Kad viss vārās, turpina vārīt zupu uz lēnas uguns 15 minūtes, līdz lēcas ir mīkstas un piebriedušas.
  • Ar rokas blenderi sablendē zupu līdz vēlamajai konsistencei.
  • Pievieno zupai nedaudz citronu sulas, čili pārslas, smalki sagrieztus zaļumus un šķipsniņu sāls un samaisa. Pavāra vēl minūti — un gatavs!


Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.