Sastāvdaļas: (2 porcijām)
- 400 g šampinjonu
- 2 nelieli sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 4-5 ēk. olīveļļas
- ½ glāze kokosriekstu piena krēma (kokosriekstu piena stingrās daļas)
- 2 ēk. sojas mērces
- 2 ēk. pētersīļu, svaigu vai kaltētu
- sāls un pipari pēc garšas
- 2 paciņas brūno rīsu – pasniegšanai
Pagatavošana:
- Sagriež šampinjonus, apcep pannā ar olīveļļu uz vidējas uguns apmēram 5 minūtes.
- Sasmalcina sīpolu un ķiploku, pievieno šampinjoniem. Cep vēl apmēram piecas minūtes.
- Pievieno kokosriekstu piena cieto daļu, sāli un piparus, pētersīļus, sojas mērci.
- Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina siltumu un vāra uz lēnas uguns vēl apmēram piecas minūtes.
- Pasniedz ar rīsiem.