BezglutēnaPamatēdieniReceptesUzkodas

Krēmīgā šampinjonu mērce

Sastāvdaļas: (2 porcijām)

  • 400 g šampinjonu 
  • 2 nelieli sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4-5 ēk. olīveļļas
  • ½ glāze kokosriekstu piena krēma (kokosriekstu piena stingrās daļas)
  • 2 ēk. sojas mērces
  • 2 ēk. pētersīļu, svaigu vai kaltētu
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 2 paciņas brūno rīsu – pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Sagriež šampinjonus, apcep pannā ar olīveļļu uz vidējas uguns apmēram 5 minūtes.
  2. Sasmalcina sīpolu un ķiploku, pievieno šampinjoniem. Cep vēl apmēram piecas minūtes.
  3. Pievieno kokosriekstu piena cieto daļu, sāli un piparus, pētersīļus, sojas mērci.
  4. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina siltumu un vāra uz lēnas uguns vēl apmēram piecas minūtes.
  5. Pasniedz ar rīsiem.
Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.