Kūpinātā burkānlaša un tofu skrambls

Iepriecini ģimeni un gatavo greznas brokastis, piemēram, Lieldienās!

Sastāvdaļas

  • 2-3 lieli burkāni
  • 1,5 kg rupjā sāls
  • 1 iepakojums zīda jeb silken tofu
  • kaudze spinātu
  • šķipsna kurkumas
  • šķipsna melnā sāls
  • baltmaize

Marināde:

  • 1/2 glāze olīveļļas
  • sula no 1/2 citrona
  • 1 ēd.k. cukurs
  • 1 ēd.k. šķidrie dūmi
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Uzsilda krāsni līdz 200 c. Cepešpannā ber 1 glāzi sāls tā, lai tā nosedz visu pannas apakšu. Liek burkānus uz sāls, tā lai tie nepieskarās pannas apakšai un viens otram. Pārber atlikušo sāli pāri burkāniem, lai tie būtu pilnībā nosegti. Cep krāsnī 30 minūtes.
  2. Izņem burkānus no krāsns un noliek nedaudz atdzesēties. Izņem burkānus no sāls, salaužot sāls garozu, un notīra lieko sāli. Nomizo burkānus un sagriež palielos gabalos.
  3. Pa to laiku sajauc bļodā visas marinādes sastāvdaļas. Iecilā burkānus marinādē un atstāj uz brītiņu iemarinēties.
  4. Ar dakšiņu saspaida tofu un liek uz pannas cepties. Pievieno kurkumu, melno sāli pēc garšas. Cep tofu vienu minūti, nēpārtraukti maisot, tad pievieno spinātus un cep vēl 2 minūtes.
  5. Nograuzdē maizes šķēli un liek virsū tofu skramblu un marinētu burkānu.

Receptes autors ir pavārs Edgars Sanders. Viņš ir veltījis savu dzīvi tam, lai iemācītos gatavot tīru, garšīgu, augu valsts ēdienu, kas var piepildīt ar pozitīvu enerģiju, likt pasmaidīt un atvērt prātu kam jaunam. Viņa receptes var atrast angļu valodā Facebook lapā “Eddie’s Plant-Based Kitchen”.

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!