Sastāvdaļas
- lavašs
- 2 labi nogatavojušies avokado (var iegādāties cietus, bet tos ~2 dienas jānogatavina tumsā)
- citrons (pietiek ar pusi)
- 4 ķiploka daiviņas
- ēdamkarote olīveļļas
- sīpols
- marinēti gurķīši
- svaigi dārzeņi pēc patikas
- sāls, melnie pipari
Pagatavošana
No sākuma nepieciešams pagatavot pastēti, ar kuru apsmērēt lavašu.
Notīra abus avokado, sagriež gabaliņos un kopā ar ķiplokiem ieliek smalcinātājā (der arī blenderis). Sakuļ visu līdz pastētes biezuma masai. Pievieno sāli, svaigi maltus melnos piparus, citrona sulu un ēdamkaroti eļļas — visu vēlreiz kārtīgi samaisa. Pastēti uz kādu laiku noliek malā, lai garšas ’’sadraudzējas’’.
Pa to laiku sagriež dārzeņus, kas tiks ierullēti lavašā. Vēlams visu sagriezt plānās, garās strēmelēs.
Variēt ar dārzeņiem var dažādi, bet pēc šīs receptes sanāks sāļš un ‘’kreptīgs’’ lavašs, jo jāpievieno marinēti gurķīši un sīpoli. Svaigumam var pievienot papriku, gurķi vai kādu citu dārzeni.
Kad pastēte ir ’’atpūtusies’’, izritina lavašu. Ja tas ir sauss, to der viegli apslacīt ar ūdeni, lai rullējot lavašs neplīstu. Lavašu apsmērē ar pastēti un vienā pusē izkārto dārzeņu strēmeles.
Lavašu rūpīgi rullē, ievērojot, lai visas malas turas stingri. Ietin folijā vai cepampapīrā, ieliek ledusskapī uz ~2 h, lai garšas sasūcas un pats lavašs iegūst stingru formu.
Pasniedz sagrieztu plānās šķēlītēs, var caurspraust ar kociņiem.