Sastāvdaļas:
2 ēdk. olīveļļas
1 sīpols
2 palieli burkāni
2-3 selerijas kāti
1-2 kartupeļi
2 glāzes lēcu
4 tējk. kūpinātās paprikas
2 tējk. timiāna
1 lauru lapa
6 glāzes dārzeņu buljona
3 ēdk. tomātu pastas
1 ēdk. citrona sulas
Šķipsna sāls
Zaļumi pasniegšanai (piemēram, pētersīļi)
Pagatavošana:
Noskalo lēcas. Uzsilda katlu, ielej eļļu. Katlā liek sīpolu, burkānus, seleriju, pieber sāli.
Cep, līdz dārzeņi ir mīksti (apmēram 8–10 minūtes). Pievieno ķiploku un kartupeļus, cep vēl 2 minūtes.
Pievieno lēcas, kūpināto papriku, timiānu, lauru lapu un buljonu. Silda līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina karstumu.
Turpina vārīt bez vāka, līdz lēcas ir mīkstas (apmēram 20–25 minūtes).
Pievieno tomātu pastu un citrona sulu. Silda vēl 5 minūtes, līdz lēcas ir pilnīgi gatavas. Pasniedz ar zaļumiem un maizi.
Ja izmēģināji recepti, dalies ar rezultātu! Nofotografē un ietago Vegan.lv Instagram!
2 domas par “Lēcu sautējums”
Pamēğināju. Rezultāts gards un sātīgs.
Tiešāms gards sautējums.