Lieldienas ir gandrīz klāt un jāsāk plānot, kādus našķus likt galdā. Vegāniem šo svētku ēdienkarte ir atšķirīga no citiem, bet tas nenozīmē, ka nav iespējams likt galdā ko garšīgu. Lūk – recepte, kā pagatavot krēmīgas šokolādes olas.
Sastāvdaļas:
- Krēms (biezā daļa) no 1 bundžas kokosriekstu piena
- 2 šokolādes tāfelītes (200g)
- ~10 Oreo cepumi
- 2 ēdamk. kausētas šokolādes
- 1-2 ēdamk. pūdercukura (pēc izvēles)
Pagatavošana:
- Atdzesē kokosriekstu pienu ledusskapī.
- Izkausē šokolādi.
- Atliek 2 ēdamkarotes kausētās šokolādes vēlākai izmantošanai.
- Liec to silikona formā viegli, izsmērējot pa malām. (Pārliecinies, ka tā ir vienmērīgā kārtā, lai stūrīši nebūtu pārāk trausli un nelūztu.)
- Ļauj šokolādei sacietēt ledusskapī un tikmēr sagatavo pildījumu.
- Salauz Oreo cepumus mazākos gabaliņos.
- Izņem no ledusskapja iepriekš atdzesētu kokosriekstu pienu bundžā un noņem tikai krēmīgo daļu, kas jau atdalījusies no kokosriestu ūdens.
- Pievieno pūdercukuru un iepriekš malā atlikto kausēto šokolādi un visu labi samaisi.
- Pievieno masai gabaliņos salauztus Oreo cepumus.
- Masu liec formā un pārklāj ar kausētu šokolādi. (Ar naža palīdzību pielīdzini, lai viss būtu vienmērīgā kārtā.)
- Liec ledusskapī sacietēt.
- Kad šokolāde sacietējusi, visas formiņas izņem ārā un salipina kopā ar šokolādes palīdzību.
Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.
Receptes video versija: https://youtu.be/vVSICDO03x0.