Lieldienu šokolādes olas ar oreo cepumiem

Lieldienas ir gandrīz klāt un jāsāk plānot, kādus našķus likt galdā. Vegāniem šo svētku ēdienkarte ir atšķirīga no citiem, bet tas nenozīmē, ka nav iespējams likt galdā ko garšīgu. Lūk – recepte, kā pagatavot krēmīgas šokolādes olas.

Sastāvdaļas:

  • Krēms (biezā daļa) no 1 bundžas kokosriekstu piena
  • 2 šokolādes tāfelītes (200g)
  • ~10 Oreo cepumi
  • 2 ēdamk. kausētas šokolādes
  • 1-2 ēdamk. pūdercukura (pēc izvēles)

Pagatavošana:

  1. Atdzesē kokosriekstu pienu ledusskapī.
  2. Izkausē šokolādi.
  3. Atliek 2 ēdamkarotes kausētās šokolādes vēlākai izmantošanai.
  4. Liec to silikona formā viegli, izsmērējot pa malām. (Pārliecinies, ka tā ir vienmērīgā kārtā, lai stūrīši nebūtu pārāk trausli un nelūztu.)
  5. Ļauj šokolādei sacietēt ledusskapī un tikmēr sagatavo pildījumu.
  6. Salauz Oreo cepumus mazākos gabaliņos.
  7. Izņem no ledusskapja iepriekš atdzesētu kokosriekstu pienu bundžā un noņem tikai krēmīgo daļu, kas jau atdalījusies no kokosriestu ūdens.
  8. Pievieno pūdercukuru un iepriekš malā atlikto kausēto šokolādi un visu labi samaisi.
  9. Pievieno masai gabaliņos salauztus Oreo cepumus.
  10. Masu liec formā un pārklāj ar kausētu šokolādi. (Ar naža palīdzību pielīdzini, lai viss būtu vienmērīgā kārtā.)
  11. Liec ledusskapī sacietēt.
  12. Kad šokolāde sacietējusi, visas formiņas izņem ārā un salipina kopā ar šokolādes palīdzību.

Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.

Receptes video versija: https://youtu.be/vVSICDO03x0.

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!