Vienkārši mājas apstākļos pagatavojama pica. Arī mīkla – gatavota pašu spēkiem.
Sastāvdaļas mīklai:
- 350 g miltu
- 230 ml silta ūdens
- 7 g sausā rauga
- 2 tējk. cukura
- 1/2 tējk. sāls
- 1 ēdamk. eļļas (trauka ieziešanai)
- milti galda virsmai (apmēram 20-30g)
Tomātu mērces sastāvdaļas:
- 200 ml tomātu mērces bez piedevām
- 1/2 tējk. sāls, piparu, oregano un bazilika
Picas dekorācijas:
- Pēc paša izvēles. Piemēram, marinēti gurķīši, sēnes, paprika, spināti un vegānisks siers.
Process:
- Sajauc miltus ar sauso raugu, cukuru un sāli.
- Pamazām pievieno siltu ūdeni un ar rokām iemīci to mīklā.
- Noklāj galda virsmu ar miltiem un liec mīklu uz galda.
- Mīci ar rokām un pievieno nedaudz miltu, līdz mīkla nelīp pie pirkstiem.
- Iesmērē bļodu ar eļļu, liec tajā mīklu, pārklāj bļodu ar dvieli un liec siltā vietā uz apmēram 30-60 minūtēm līdz mīkla uzbriedusi divreiz lielāka.
- Sagatavo tomātu mērci, tai pievienojot sāli, piparus, oregano un baziliku.
- No uzbriedušās mīklas iespējams pagatavot 2-3 picas – atkarībā, no tā, cik lielas vēlies.
- Liec gatavās pamatnes uz cepeškrāsns pannas.
- Pārklāj ar tomātu mērci un pievieno piedevas pēc izvēles.
- Cep cepeškrāsnī 180°C 15-20 minūtes.
Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.
Receptes video versija: https://www.youtube.com/watch?v=qpUQgctjQBE&feature=youtu.be