Mājās gatavota pica

Vienkārši mājas apstākļos pagatavojama pica. Arī mīkla – gatavota pašu spēkiem.

Sastāvdaļas mīklai:

  • 350 g miltu
  • 230 ml silta ūdens
  • 7 g sausā rauga
  • 2 tējk. cukura
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 ēdamk. eļļas (trauka ieziešanai)
  • milti galda virsmai (apmēram 20-30g)

Tomātu mērces sastāvdaļas:

  • 200 ml tomātu mērces bez piedevām
  • 1/2 tējk. sāls, piparu, oregano un bazilika

Picas dekorācijas:

  • Pēc paša izvēles. Piemēram, marinēti gurķīši, sēnes, paprika, spināti un vegānisks siers.

Process:

  1. Sajauc miltus ar sauso raugu, cukuru un sāli.
  2. Pamazām pievieno siltu ūdeni un ar rokām iemīci to mīklā.
  3. Noklāj galda virsmu ar miltiem un liec mīklu uz galda.
  4. Mīci ar rokām un pievieno nedaudz miltu, līdz mīkla nelīp pie pirkstiem.
  5. Iesmērē bļodu ar eļļu, liec tajā mīklu, pārklāj bļodu ar dvieli un liec siltā vietā uz apmēram 30-60 minūtēm līdz mīkla uzbriedusi divreiz lielāka.
  6. Sagatavo tomātu mērci, tai pievienojot sāli, piparus, oregano un baziliku.
  7. No uzbriedušās mīklas iespējams pagatavot 2-3 picas – atkarībā, no tā, cik lielas vēlies. 
  8. Liec gatavās pamatnes uz cepeškrāsns pannas.
  9. Pārklāj ar tomātu mērci un pievieno piedevas pēc izvēles.
  10. Cep cepeškrāsnī 180°C 15-20 minūtes.

Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.

Receptes video versija: https://www.youtube.com/watch?v=qpUQgctjQBE&feature=youtu.be

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!