Sastāvdaļas:
- 220 g pilngraudu miltu (ieteicams pusi auzu, pusi kviešu)
- 1 tējk. cepamā pulvera
- ½ tējk. cepamās sodas
- 100 g vegāniska sviesta vai margarīna (izkausēts, atdzesēts)*
- 200 g saldināta vegāniska iebiezināta piena*
- 2 tases mango biezeņa**
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta vai esences
- Šķipsniņa sāls
- Pēc izvēles: papildus cukurs pēc garšas, ½ tējkarotes kardamona pulvera vai ¼ tējkarotes kanēļa pulvera
*Nopērkams Dabas Stacijā.
**Nopērkams Gemosā, Sky & More.
Pagatavošana:
- Ieslēdz krāsni uz 180 grādiem.
- Pannā uz zemas uguns izkausē sviestu vai margarīnu (to nevajag sildīt, bet gan maisīt, lai tas ātri izkūstu).
- Traukā labi samaisa sviestu un kondensēto pienu.
- Pievieno mango biezeni un vaniļas ekstraktu. Maisa līdz iegūst viendabīgu masu.
- Pievieno miltus, cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli.
- Visu maisa līdz iegūst apjomīgu un biezu mīklu.
- Gatavo mīklu ievieto ieeļļotā cepamajā pannā, kurai ir maizes forma. (Der arī citas formas).
- Ievieto pannu iepriekš uzsildītā krāsnī un cep 40-50 minūtes.
- Tā ir gatava, ja zobu bakstāmais kociņš pēc ieduršanas paliek tīrs.
Receptes un foto autore: Rūta Kozlovska