Kēksi un mafiniReceptesSaldie

Mango kēkss

Sastāvdaļas:

  • 220 g pilngraudu miltu (ieteicams pusi auzu, pusi kviešu)
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • ½ tējk. cepamās sodas
  • 100 g vegāniska sviesta vai margarīna (izkausēts, atdzesēts)*
  • 200 g saldināta vegāniska iebiezināta piena*
  • 2 tases mango biezeņa** 
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta vai esences 
  • Šķipsniņa sāls
  • Pēc izvēles: papildus cukurs pēc garšas, ½ tējkarotes kardamona pulvera vai ¼ tējkarotes kanēļa pulvera 

*Nopērkams Dabas Stacijā.

**Nopērkams Gemosā, Sky & More.

Pagatavošana:

  1. Ieslēdz krāsni uz 180 grādiem.
  2. Pannā uz zemas uguns izkausē sviestu vai margarīnu (to nevajag sildīt, bet gan maisīt, lai tas ātri izkūstu).
  3. Traukā labi samaisa sviestu un kondensēto pienu.
  4. Pievieno mango biezeni un vaniļas ekstraktu. Maisa līdz iegūst viendabīgu masu.
  5. Pievieno miltus, cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli.
  6. Visu maisa līdz iegūst apjomīgu un biezu mīklu.
  7. Gatavo mīklu ievieto ieeļļotā cepamajā pannā, kurai ir maizes forma. (Der arī citas formas).
  8. Ievieto pannu iepriekš uzsildītā krāsnī un cep 40-50 minūtes.
  9. Tā ir gatava, ja zobu bakstāmais kociņš pēc ieduršanas paliek tīrs.

Receptes un foto autore: Rūta Kozlovska