Ja nezini, kā garšīgi pagatavot pupas.. iecep tās braunijā.
Sastāvdaļas:
- 2 krūzes (350 ml) melno pupiņu (vārītas vai no bundžas)
- 1 krūze auzu pārslu
- 3-5 ēdamk. kakao
- 1/2 krūze cukura
- 1/2 krūze augu piena
- 1/4 krūze kokosriekstu eļļas
- 2 tējk. vaniļas ekstrakta
- 1 tējk. sāls
- 1 tējk. cepampulvera
- 100 g šokolādes gabaliņu
Pagatavošana:
- Visas sastāvdaļas (izņemot šokolādes gabaliņus) sablendē blenderī līdz konsistence ir vairāk vai mazāk vienmērīga. (Pirms blendē, visu nedaudz iemaisa, lai blenderim vieglāk.)
- Ļauj masai pāris minūtes ievilkties un pievieno 2/3 no šokolādes gabaliņiem un iemaisa tos.
- Masu klāj pannā (25 cm diametrā) vienmērīgā kārtā uz cepampapīra, kas ieziests ar eļļu, un dekorē ar atlikušajiem šokolādes gabaliņiem.
- Cep krāsnī 40-45 minūtes 180C. Kad melno pupiņu brauniji izcepušies, ļauj tiem nedaudz atdzist un var ķerties klāt!
Receptes autore: Vegāns Virtuvē