Kūkas un tortesReceptesSaldie

Melno pupiņu-šokolādes kūka ar saldā kartupeļa krēmu

Reiz eksperimentējot nonācu pie lieliska, viegla un garda kūku krēma receptes, kuru pēc tam izmantoju vienkārši kā saldo krēmu. Atlika vien izgudrot, kurai kūkai tas vislabāk piestāvēs un tā radās šī kombinācija – melno pupiņu šokolādes kūka ar saldo kartupeļu krēmu. Izklausās ļoti tālu no deserta, bet neļausimies pirmajam iespaidam – šis apmierinās arī visīstāko kārumnieku garšas kārpiņas!

Sastāvdaļas pamatnei:
1 bundža melno pupiņu (240 gr)
130 g cukura
80 g augu piena
70 g (2 ēdamk. ar kaudzi) pilngraudu miltu
40 g margarīna (var aizstāt ar eļļu)
1 tējk. ar kaudzi čia sēklu
1 ēdamk. eļļas
1 ēdamk. ar kaudzi rūgtā kakao
1 tējk. cepamais pulvera
Šķipsna sāls

Sastāvdaļas krēmam:
1 neliels (~200 g) saldais kartupelis
1 liels ābols (200-250 g)
3 sulīgas dateles
2 ēdamk. eļļas
2 ēdamk. augu piena
1 ēdamk. čia sēklu
2 tējk. rūgtā kakao
1 tējk. kokosriekstu eļļas
1 tējk. vaniļas cukura

Dekorēšanai: svaigas vai saldētas ogas

PAGATAVOŠANA:

  1. Liek krāsni sildīties līdz 180°C.
  2. Izkausē margarīnu, sajauc ar pupiņām, cukuru, augu pienu, čia sēklām, eļļu, sāli un kakao.
  3. Šo visu smalki sablendē viendabīgā masā. Tai pievieno miltus.
  4. Cepamajam pulverim pievieno 30 g ūdens un ļauj tam uzputot, arī to pievieno masai. Rūpīgi apmaisa.
  5. Ar eļļu ietauko apaļo kūku pannu un ielej masu.
  6. Tai pa virsu liek ogas (vislabāk ķiršus vai dzērvenes). Liek krāsnī un cep aptuveni 30-35 min (vidus arī pēc ilgāka laika varētu būt vēl mīksts, tāpēc galvenais parametrs – lai augšiņa ir izcepusies, bet ne pārcepta. Atdzesējot pamatne kļūs stingrāka).
  7. Kamēr kūka cepas, blakus tai krāsnī liek grilēties uz pusēm sagrieztu saldo kartupeli un arī ābolu. Izņem ārā tiklīdz tie mīksti (tas notiks pirms kūka vēl būs gatava).
  8. Saldo kartupeli un ābolu sajauc ar pārējām krēma sastāvdaļām, sablendē viendabīgā masā un liek ledusskapī atdzesēties un sabiezēt.
  9. Tiklīdz pamatne gatava, to izņem no krāsns un ļauj atdzist.
  10. Atdzisušu pamatni apsmērē ar vēlamo krēma daudzumu un dekorē ar svaigām vai saldētām odziņām vai citiem dekoriem pēc patikas.

Receptes autore: Ieva Miltiņa
Instagram: Garšo.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.